Παραμένουν στη φυλακή Κασιδιάρης και Λαγός - Νέες εμετικές δηλώσεις Πλεύρη

Την ώρα που το δικαστήριο έκανε κλήση της τότε συντρόφου του Παύλου Φύσσα, ο δικηγόρος της Χρυσής Αυγής και πατέρας του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Πλεύρης, αναφώνησε: «Είμαι φασίστας, ναζί και χουντικός».

Παραμένουν στη φυλακή Κασιδιάρης και Λαγός - Νέες εμετικές δηλώσεις Πλεύρη
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ακόμα ένα ταραχώδες επεισόδιο της δίκης της Χρυσής Αυγής είχαμε το πρωί της Δευτέρας, 19 Δεκεμβρίου. Εκεί όπου, για ακόμα μια φορά, ακούσαμε τον δικηγόρο της εγκληματικής οργάνωσης να κάνει εμετικά σχόλια.

Πριν γίνουν αυτά όμως είχαμε τις αιτήσεις του Ηλία Κασιδιάρη και του Γιάννη Λαγού για αποφυλάκιση. Οι πρώην βουλευτές και νυν κατάδικοι επέβαλαν τη συγκεκριμένη αίτηση παίρνοντας ουσιαστικά... δύναμη απ' την ίδια την κυβέρνηση για αυτό, καθώς, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Ηλίας Κασιδιάρης, «Εύκολα δίνονται αναστολές για ειδεχθή εγκλήματα όπως έγινε με τον διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου», πατώντας πάνω σε μια απαράδεκτη απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης, η οποία αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχει έξω τον Δημήτρη Λιγνάδη. Ευτυχώς όμως -στη συγκεκριμένη περίπτωση- πρυτάνευσε η λογική και το δικαστήριο δεν αποδέχθηκε, ομόφωνα, το συγκεκριμένο αίτημα.

Αυτό που ωστόσο θα πρέπει να θεωρούμε πλέον δεδομένο σε κάθε δίκη της Χρυσής Αυγής, είναι τα χυδαία σχόλια του δικηγόρου της οργάνωσης, Κωνσταντίνου Πλεύρη. Ο οποίος, σε ακόμα μια προσπάθεια να νομιμοποιήσει τον ναζισμό και να τον παρουσιάσει ως μία ιδεολογία που θα πρέπει να γίνεται ανεκτή, ανέφερε: «Εγώ σας δηλώνω ότι είμαι ακροδεξιός, χουντικός, φασίστας, ναζί, δεν είναι αδίκημα. Ζητάμε την εξαίρεση της κ. Εισαγγελέως γιατί η κ. Εισαγγελέας ασχολήθηκε με ιδεολογία, εμείς ασχολούμαστε με αξιόποινη πράξη και όχι ιδεολογία. Αυτό είναι το ποινικό δικαστήριο. Γιατί αναφέρθηκε στην ιδεολογία του κ. Λαγού; Και δεν θα μας πει οποιοσδήποτε, έχουμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Κατηγορηθήκαμε για τις ιδέες μας και γιατί πολιτικοποίησε την ποινική δίκη η κ. Εισαγγελέας και μιλάει για ναζισμό».

Με λίγα λόγια, ακόμα μια δικάσιμος στη δίκη της Χρυσής Αυγής σημαδεύτηκε από προκλητικές -τουλάχιστον- δηλώσεις και συμπεριφορές απ' όλα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και τον εκπρόσωπό της, και πάλι με την ανοχή του δικαστηρίου.

Όσον αφορά την εξέλιξη της δίκης, το δικαστήριο κάλεσε την τότε σύντροφο του Παύλου Φύσσα να καταθέσει στην αίθουσα. Πράγμα που σημαίνει ότι η επόμενη δικάσιμος αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ