Παγκόσμια αστέρια του χθες και του σήμερα αποχαιρετούν τον «βασιλιά» Πελέ

Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο, Εμπαπέ, Νεϊμάρ, Λεβαντόφσκι από το σήμερα και Ριβάλντο, Ρονάλντο, Ροναλντίνιο, Ρομπέρτο Κάρλος, Μπέκαμ από το χθες απευθύνουν το μεγάλο «αντίο» στον κορυφαίο των κορυφαίων.

Παγκόσμια αστέρια του χθες και του σήμερα αποχαιρετούν τον «βασιλιά» Πελέ
ΠΡΟΒΟΛΗ

Λιονέλ Μέσι

«Αναπαύσου εν ειρήνη, Πελέ»

Κριστιάνο Ρονάλντο

«Τα θερμά μου συλλυπητήρια σε όλη τη Βραζιλία, και ιδιαίτερα στην οικογένεια του Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο. Ένα απλό αντίο στον αιώνιο βασιλιά Πελέ δεν θα είναι ποτέ αρκετό για να εκφράσει τον πόνο που απλώνεται σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Μια έμπνευση για τόσα εκατομμύρια, ένα σημείο αναφοράς του χθες, του σήμερα και για πάντα. Η αγάπη που πάντα μου έδειχνες ήταν πολύτιμη σε κάθε στιγμή που μοιραστήκαμε ακόμα και από μακριά. Δεν θα ξεχαστεί ποτέ και η μνήμη του θα ζει πάντα στον καθένα από εμάς τους λάτρεις του ποδοσφαίρου. Αναπαύσου εν ειρήνη, βασιλιά Πελέ»

Κιλιάν Εμπαπέ

«Ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου μας άφησε αλλά η κληρονομιά του δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Αναπαύσου εν ειρήνη, ΒΑΣΙΛΙΑ»

Νεϊμάρ

«Πριν τον Πελέ, το 10 ήταν απλά ένας αριθμός. Κάπου διάβασα αυτή τη φράση κάποια στιγμή στη ζωή μου. Αλλά αυτή η φράση, η όμορφη, είναι ελλιπής. Θα έλεγα πως πριν τον Πελέ, το ποδόσφαιρο ήταν απλά ένα άθλημα. Ο Πελέ τα άλλαξε όλα. Μετέτρεψε το ποδόσφαιρο σε τέχνη, σε διασκέδαση. Έδωσε φωνή στους φτωχούς, στους μαύρους και κυρίως: έδωσε ορατότητα στη Βραζιλία. Και το ποδόσφαιρο και η Βραζιλία απογειώθηκαν χάρη στον Βασιλιά! Έφυγε αλλά η μαγεία του παραμένει. Πελέ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!»

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

«Αναπαύσου εν ειρήνη, Πρωταθλητή. Ο παράδεισος έχει ένα νέο αστέρι και ο κόσμος του ποδοσφαίρου έχασε έναν ήρωα»

Ριβάλντο

«Ευγνωμονώ τον Θεό Πελέ που είμαι Βραζιλιάνος. Το ποδόσφαιρό μας έγινε γνωστό και σεβαστό σε όλο τον κόσμο για όλα όσα έκανε στο γήπεδο και αυτό δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Είμαι περήφανος που έπαιξα σε δύο Μουντάλ με το νούμερο 10 που καθαγιάστηκε από αυτόν. Βασιλιά Πελέ, η κληρονομιά σου είναι αιώνια. Ο Θεός να ευλογεί και να παρηγορεί τις καρδιές των μελών της οικογένειάς σου. Αναπαύσου εν ειρήνη, Βασιλιά Πελέ»

Ρονάλντο

«Μοναδικός. Όμορφος. Τεχνικός. Δημιουργικός. Τέλειος. Μοναδικός στο είδος του. Εκεί που έφτασε ο Πελέ, παρέμεινε. Χωρίς να πέσει ποτέ από την κορυφή, μας αφήνει σήμερα. Ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου - μόνο ένας. Ο κορυφαίος όλων των εποχών. Ο κόσμος πενθεί. Η θλίψη του αποχωρισμού ανάμικτη με την απέραντη περηφάνια της ιστορίας που έγραψε. Τι προνόμιο ήταν να σε κυνηγάω, φίλε μου. Το ταλέντο σου ήταν ένα σχολείο που κάθε παίκτης πρέπει να περάσει. Η κληρονομιά σου θα κρατήσει για γενιές. Και έτσι θα μείνει ζωντανή. Σήμερα και πάντα, σε γιορτάζουμε. Σ' ευχαριστώ, Πελέ. Αναπαύσου εν ειρήνη»

Ροναλντίνιο

«Τα συλληπητήριά μου σε όλη την οικογένεια. Αναπαύσου εν ειρήνη, Βασιλιά»

Ρομπέρτο Κάρλος

«Ο κόσμος του ποδοσφαίρου σε ευγνωμονεί για όλα όσα έκανες για εμάς. Σ' ευχαριστούμε ΒΑΣΙΛΙΑ»

Ντέιβιντ Μπέκαμ

«Ήταν το όμορφο παιχνίδι ΤΟΥ. Σ' ευχαριστώ και αντίο. Καλό παράδεισο, φίλε μου»

Από τον λογαριασμό του Γιόχαν Κρόιφ

«Αναπαύσου εν ειρήνη, Rei Πελέ»

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ