Για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση αψηφά τους ειδικούς - Ανοίγουν κανονικά τα σχολεία τη Δευτέρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί του δεν έμαθαν από τα σκληρά μαθήματα που πήραν στο πρόσφατο παρελθόν και συνεχίζουν να είναι επικίνδυνοι.

Για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση αψηφά τους ειδικούς - Ανοίγουν κανονικά τα σχολεία τη Δευτέρα
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ένα από τα μεγάλα ζητήματα της εβδομάδας που μας πέρασε, αφορά την εποχική γρίπη. Τα κρούσματα από αυτήν αυξάνονται κατά πολύ και σε συνδυασμό με το νέο κύμα Covid, που ενδεχομένως να έρθει, η ανησυχία του κόσμου είναι μεγάλη.

Ένα από τα μέτρα που τέθηκαν στο τραπέζι από τους ειδικούς ήταν και η πιθανή αναβολή της επιστροφής των μαθητών στις σχολικές αίθουσες, καθώς, όπως μας έχει δείξει το παρελθόν, τα παιδιά (άθελά τους προφανώς) μπορούν να μεταδώσουν οποιονδήποτε ιό σχετικά εύκολα.

Και σε αυτή την περίπτωση, όμως, η κυβέρνηση της Ν.Δ. αποφάσισε να πάει κόντρα στη λογική και κυρίως κόντρα στους ειδικούς.

Παρά τις προειδοποιήσεις πολλών επιστημόνων, η Νίκη Κεραμέως αποφάσισε να ανοίξει τις σχολικές αίθουσες και να υποδεχθούν τους μικρούς μαθητές, ξεχνώντας το φιάσκο που είχε προκαλέσει μια παρόμοια της απόφαση επί Covid.

Όπως η ίδια δήλωσε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά: «Τα παιδιά θα βρεθούν και πάλι στις τάξεις και οι εκπαιδευτικοί μας επίσης. Ανταποκρινόμενοι και στην αγωνία των γονιών για την εποχική γρίπη, εκδόθηκε τις προηγούμενες ημέρες εγκύκλιος, η οποία προβλέπει δυνατότητα απουσιών μέχρι 5 ημέρες για όσους νοσούν από την εποχική γρίπη. Η περίοδος εφαρμογής είναι από τον περασμένο Νοέμβριο έως και τον Μάρτιο. Να μην ανησυχούν οι οικογένειες, αν κάποιος εμφανίσει συμπτώματα».

Έτσι, παρά τα σοκαριστικά λόγια του κ. Καπραβέλου ο οποίος προειδοποίησε ακόμα και για παιδιά στις εντατικές, η Νίκη Κεραμέως αποφασίζει να ρισκάρει την υγεία και τις ζωές χιλιάδων οικογενειών, λίγες μόνο ώρες μετά το τραγικό περιστατικό όπου ένα 6χρονο αγοράκι έχασε τη ζωή του καθώς δεν υπήρχε ΜΕΘ να το περιθάλψει στη Θεσσαλονίκη και το ασθενοφόρο που το μετέφερε στην Πάτρα χάλασε στον δρόμο.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ