Νέο «δώρο» της Κυβέρνησης στους ιδιώτες: «Στο σφυρί» η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία

Ακόμα μια ιδιωτικοποίηση, ακόμα ένα «ξεπούλημα», ακόμα μια υποβάθμιση σε οτιδήποτε δημόσιο από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Νέο «δώρο» της Κυβέρνησης στους ιδιώτες: «Στο σφυρί» η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία
ΠΡΟΒΟΛΗ

Όταν η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη φύγει, τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά από ό,τι τα έχουμε συνηθίσει. Και αυτό γιατί πολλές από τις «σταθερές» που υπήρχαν στη χώρα θα έχουν αλλάξει, προς το χειρότερο προφανώς. Αιτία είναι το «ξεπούλημα» οτιδήποτε δημόσιου υπάρχει εκεί έξω.

Μετά από το «φιάσκο» της ΔΕΗ, η ΝΔ φαίνεται πως έχει βάλει σκοπό να το πάει ένα βήμα πιο πέρα, καθώς το Υπουργείο Ανάπτυξης έβγαλε ανακοίνωση στην οποία καλεί ενδιαφερόμενους αγοραστές για την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, η οποία ιδρύθηκε το 1975 και κύρια αποστολή της είναι η παροχή υπηρεσιών και προϊόντων για την υποστήριξη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: «Με την αποστολή ανακοίνωσης - πρόσκλησης ενδιαφέροντος στους μεγαλύτερους νατοϊκούς αεροδιαστημικούς - αεροναυπηγικούς οίκους της Ευρώπης και των ΗΠΑ ξεκίνησε από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων η διαδικασία για την εύρεση στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος θα μετάσχει σε ποσοστό έως 49% στο μετοχικό κεφάλαιο της νέας Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας Α.Ε. (Ε.Α.Β. Α.Ε.). Η πρόσκληση ενδιαφέροντος εστάλη την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου και οι αεροδιαστημικοί - αεροναυπηγικοί οίκοι έχουν περιθώριο να εκδηλώσουν ενδιαφέρον έως τις 10 Φεβρουαρίου 2023».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Euro2day.gr, η Ε.Α.Β. θα «σπάσει» σε δύο οντότητες με τον επενδυτή να έχει το 49% της Αεροπορικής Βιομηχανίας (το 51% θα παραμείνει στο Ελληνικό Δημόσιο), αλλά μέσω της συμφωνίας, παρόλο που δεν θα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό, θα έχει τον πλήρη έλεγχο της διοίκησης.

Ακόμα μια ιδιωτικοποίηση, ακόμα ένα «ξεπούλημα», ακόμα μια υποβάθμιση του δημόσιου τομέα από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ