Συνελήφθη ο... (επιλέξτε εσείς χαρακτηρισμό) που βασάνιζε γάτες στον Βοτανικό

Don't fuck with cats 2.0. Ο υπαίτιος για τον βασανισμό και θανάτωση γάτας στον Βοτανικό εντοπίστηκε και συνελήφθη στην περιοχή του Κολωνού και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα. Βρέθηκαν νεκρές γάτες στο σπίτι του.

Συνελήφθη ο... (επιλέξτε εσείς χαρακτηρισμό) που βασάνιζε γάτες στον Βοτανικό
ΠΡΟΒΟΛΗ

Από όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής, και με κάθε επιφύλαξη, εντοπίστηκε από αστυνομικούς εκτός υπηρεσίας που ανήκουν και σε φιλοζωικές ομάδες. Κατά τις έρευνες φέρεται να προέκυψαν και άλλα 5-10 πτώματα γατιών (ανάλογα την πληροφορία), ενώ φέρεται να έχει θανατώσει ακόμα περισσότερα ζώα.

Το πρώτο αυτόφωρο είχε λήξει πριν συλληφθεί, οπότε αναμενόταν ένταλμα σύλληψης από εισαγγελέα. Χθες αναφέρθηκε εκ νέου απόπειρα αρπαγής γάτας και βασανισμού καθώς και απειλής, οπότε έγινε μήνυση εκ νέου και ο δράστης συνελήφθη. Οι περίοικοι που φρόντιζαν τις αδέσποτες γάτες, είχαν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου να προστατέψουν τις κοντινές γατο-αποικίες. Ταυτοποιήθηκε ευκολότερα από όσο αναμένονταν, καθώς είχε περάσει αυτόφωρο πριν από ένα μήνα (από άλλες πηγές στις αρχές Δεκέμβρη του '22) για τον ίδιο λόγο. Ο δράστης αναφέρθηκε και ως άτομο με ψυχολογικά προβλήματα που έμενε σε ένα παράπηγμα, όμως αυτές είναι οι πρώτες πληροφορίες.

Στον Βοτανικό στις 6 Φεβρουαρίου, στις 23:20 το βράδυ, βιντεοσκοπήθηκε άντρας από κάμερα ασφαλείας να έχει μια γάτα τυλιγμένη σε μπλούζα και να την χτυπάει με δύναμη στο έδαφος, ενώ μπήκε σε γειτονική πυλωτή για να την αποτελειώσει, πατώντας την. Μια ηλικιωμένη άκουσε τις φωνές πόνου του άτυχου τετράποδου και βγήκε στο μπαλκόνι. Ο ιδιοκτήτης παρέδωσε το υλικό της κάμερας και την μπλούζα που παράτησε ο δράστης στο σημείο στην Αστυνομία. Το υλικό μεταδόθηκε και από τα κανάλια.

Το όνομα του δράστη είναι γνωστό στα κοινωνικά δίκτυα, όμως επειδή εύκολα μπορεί να γίνει κάποια λάθος ταυτοποίηση και είναι οι πρώτες πληροφορίες, δεν θα το αναφέρουμε. Ο νόμος αναφέρει πως πρέπει να διωχθεί με κακουργηματική δίωξη, οπότε αναμένουμε να δούμε αν θα κρατηθεί ή αν θα μεταβεί σε ψυχιατρική κλινική. Δυστυχώς στα κοινωνικά δίκτυα ξεκίνησε ένα μικρό πάρτι σχετικά με την καταγωγή του δράστη, του «Πακιστανού» όπου ζητούσαν απελάσεις, δολοφονίες και βασανιστήρια. Εντέλει φαίνεται πως ήταν Έλλην, γυμναστηριακός, μακονομάχος. Ποιος το περίμενε;

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ