Λίνα Μεδώνη: «Δεν καταλάβατε καλά» - Για πόσο ακόμα θα υποτιμά τους ανθρώπους του Πολιτισμού;

Νέα κυβερνητική γραμμή: «Είστε σε σύγχυση».

Λίνα Μεδώνη: «Δεν καταλάβατε καλά» - Για πόσο ακόμα θα υποτιμά τους ανθρώπους του Πολιτισμού;
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Δεν καταλάβατε καλά». Η Λίνα Μενδώνη πιστεύει ότι η ελληνική κοινωνία είναι μειωμένης αντίληψης. Και κυρίως το πιο σκεπτόμενο κομμάτι της. Οι άνθρωποι του Πολιτισμού.

Η πιο εκδικητική ηγεσία που έχουμε δει ποτέ στο υπουργείο Πολιτισμού, επιθυμώντας να χειραγωγήσει την κοινωνία και να υποτιμήσει την εξέγερση του πιο δημιουργικού κομματιού της, από το βήμα της Βουλής, ανένδοτη, αγέλαστη και προκλητική, συνεχίζει το έργο της τοξικής επικοινωνίας της κυβέρνησης της ΝΔ.

Μετά το χθεσινό non paper που διέρρευσε το υπουργείο στους πρόθυμους να γελοιοποιηθούν της λίστας Πέτσα, λοιδορώντας τη μεγαλειώδη κίνηση της παραίτησης των 41 καθηγητών του Εθνικού Θέατρου με ψέματα, ήρθε το σημερινό αφήγημα.

Έτσι ισχυρίστηκε ότι η παραίτηση των καθηγητών του Εθνικού Θεάτρου «δεν εδράζεται σε κανένα υπόβαθρο», ενώ για τις καθολικές αντιδράσεις των ανθρώπων του πολιτισμού για το Π.Δ., είπε ότι οι καλλιτέχνες «δεν το κατάλαβαν ή κάποιοι δεν θέλησαν να τους αφήσουν να το καταλάβουν».  

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μας είπε και εκείνος ότι: «Η κυβέρνηση δεν έχει τους καλλιτέχνες απέναντί της, άλλωστε έχει ενισχύσει τον Πολιτισμό κατά πολλά παραπάνω εκατομμύρια ευρώ. Μιλάμε με γεγονότα και αλήθειες. Αν κάτι δεν έχει εξηγηθεί καλά, είμαστε εδώ να το εξηγήσουμε. Αν κάτι από όσα λέμε είναι ψέματα, να έρθουν να το αποδείξουν. Αλλιώς πιστεύουμε ότι η επιδίωξη αυτής της έντασης ενδεχομένως να έχει και άλλα ελατήρια». Ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε ότι «ο κ. Τσίπρας που αξίζει Όσκαρ πολιτικής υποκρισίας – ευτέλεια να υποβιβάζει σε μέσο φτηνών εντυπώσεων τον πολιτισμό. Εμείς θα συζητήσουμε ανυπόκριτα. Δεν έχουμε απέναντί μας τους καλλιτέχνες και τον πολιτισμό η κυβέρνηση. Το κλίμα όξυνσης και έντασης δεν προάγει τη λύση. Συντηρεί το πρόβλημα. Είμαστε εδώ να βελτιώσουμε την κατάσταση έμπρακτα όπως αποδείξαμε με συμπεριφορά μας απέναντι στον πολιτισμό αυτή 4ετία». Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την κατάληψη στο Εθνικό Θέατρο και την παραίτηση των 41 καθηγητών του, είπε: «Μίλησα με γεγονότα. Ζήτησαν να αποσύρουμε από Προεδρικό Διάταγμα κάτι που αφορούσε σε προσλήψεις τους στο δημόσιο, το κάναμε. Κάνουν λάθος αν νομίζουν το ΠΔ έχει σχέση με προσλήψεις τους με καλλιτεχνική ιδιότητα, και αν νομίζουν ότι αλλάζει κάτι με αμοιβές τους. Δεν υποβιβάζει σπουδές τους. Αμείβονται εκτός ενιαίου μισθολογίου».

Και συνηγόρησε στην νέα τακτική και είπε για την ομαδική παραίτηση των καθηγητών στο Εθνικό Θέατρο δήλωσε πως είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη. «Περιττή ένταση. Θέλω να πιστεύω ότι βασίζεται στη σύγχυση».

Μαύρη σελίδα για τον πολιτισμό

Η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου, είχε προηγηθεί ζητώντας να κάνει ένα βήμα πίσω χαρακτηρίζοντας μαύρη σελίδα για τον πολιτισμό την παραίτηση των καθηγητών του Εθνικού Θεάτρου. «Σε ποια άλλη χώρα θα είχαν παραιτηθεί οι καθηγητές του Εθνικού Θεάτρου και δεν θα λεγόταν κουβέντα. Οι διαρροές σε φίλια Μέσα ότι παραιτούνται εκ του ασφαλούς είναι ακόμα πιο προσβλητική, όχι για τους καθηγητές, αλλά για την πολιτική ηγεσία».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ