Ένας εισαγγελέας δεν υπάρχει για την Greek Mafia; Αποκάλυψη του «Documento» δίνει την απάντηση

Η αιώνια ερώτηση στο ελληνικό σύμπαν, μόλις απαντήθηκε. Στην παρακάτω αποκάλυψη αποδεικνύεται πως υπάρχει και -όπως φαίνεται- έδρασε άμεσα.

Ένας εισαγγελέας δεν υπάρχει για την Greek Mafia; Αποκάλυψη του «Documento» δίνει την απάντηση
ΠΡΟΒΟΛΗ

Στις 5 Φεβρουάριου, δηλαδή μόλις τέσσερις ημέρες πριν, το Documento, σε αναλυτικό ρεπορτάζ του, μας ενημέρωνε ότι: «Με όσα αποκαλύπτουμε σήμερα φαίνεται ότι αυτό το κοµµάτι της μαφίας είναι σε συνεχή εναγκαλισµό µε την αστυνοµία, ελέγχει τη δράση της ή, στην πιο αθώα περίπτωση, είναι ενήµερη γι’ αυτήν. Τα µέλη της µαφίας καταφέρνουν να τοποθετούν τους δικούς τους ανθρώπους στην αστυνοµία, οι οποίοι φαίνεται ότι φτάνουν ως τα γραφεία του αρχηγείου. ∆ίνουν εντολές, ζητούν χάρες και κανονίζουν έως και τις µεταθέσεις αστυνοµικών-µελών του κυκλώµατος».

Το κομμάτι της μαφίας που επικαλείται το Μέσο μέσω του εκδότη του, Κώστα Βαξεβάνη, δεν είναι άλλο από τη γνωστή πλέον Greek Mafia. Όπως χαρακτηριστικά γράφει σημερινό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας, το Documento την περασμένη Κυριακή αποκάλυψε ότι «η ελληνική μαφία δίνει εντολές σε ανώτατα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ, καθώς και ότι οι μαφιόζοι έχουν επαφές με πολύ στενούς ανθρώπους του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου. Τα στοιχεία που έφερε το Documento στο φως της επικαιρότητας είναι συγκλονιστικά, καθώς αφορούν μηνύματα SMS, τα οποία εξήχθησαν από το τηλέφωνο του επιχειρηματία στον τομέα των καυσίμων Γιώργου Μήτσου, ο οποίος δολοφονήθηκε στα Γλυκά Νερά τον Ιούνιο του 2022 με σαράντα σφαίρες.

Όπως πάντα, η ΕΛ.ΑΣ. απέδωσε τη δολοφονία σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών με πρωταγωνιστές τους λαθρέμπορους καυσίμων. Πρόκειται για μια κοινή μεθοδολογία: η ΕΛ.ΑΣ. αναθέτει κάθε δολοφονία τέτοιου είδους μέλους της Greek Mafia, στην Υποδιεύθυνση Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής. Επειδή όμως αυτές οι δολοφονίες σχεδόν ποτέ δεν εξιχνιάζονται, η δικογραφία παραμένει εσαεί ανοιχτή. Κι έτσι όσα στοιχεία και αν προκύψουν, οι δικογραφίες δεν διαχωρίζονται προκειμένου να διερευνηθούν από την εισαγγελία όσες τυχόν εγκληματικές δραστηριότητες έχουν διαπιστωθεί.

Έτσι, συνέβη και σε αυτή την περίπτωση. Από τα στοιχεία που εξήχθησαν από το κινητό του Γιώργου Μήτσου, προέκυψε ότι ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν σχέση με τον Γιώργο Μήτσου και τον ενημέρωναν για τις κινήσεις της και τους ελέγχους για λαθρεμπορία καυσίμων. Ο Μήτσου είχε διασυνδέσεις µέσω των οποίων τοποθετούσε αστυνοµικούς σε υπηρεσίες όπως αυτή της ∆ίωξης Οικονοµικού Εγκλήµατος ή των Ανθρωποκτονιών για να έχει έλεγχο. ∆ηλαδή δεν επρόκειτο για ενδιαφέρον που περιοριζόταν μόνο στην κάλυψή του σε λαθρεµπόριο καυσίµων αλλά συνιστούσε έλεγχο της αστυνοµίας.

Ο Μήτσου µιλούσε µε αστυνοµικούς ανταλλάσσοντας πληροφορίες ακόµη και για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, από τον οποίο περίμενε να καταφέρει να αλλάξει τµήµα της ηγεσίας της αστυνοµίας που δεν του ήταν… επιθυµητό. Οι διασυνδέσεις του έφταναν και µέσα στην ΕΥΠ. Οπως προκύπτει από τα µηνύµατα, υπάλληλος της υπηρεσίας πληροφοριών ενηµέρωνε τον Μήτσου για το ποιοι ήταν σε παρακολούθηση (επισύνδεση) χρησιµοποιώντας ως ενδιάµεσο τον δημοσιγράφο, Νίκο Τσιλιπουνιδάκη. O Μήτσου έδινε εντολές να ελεγχθούν αν παρακολουθούνταν τηλέφωνα που τον ενδιέφεραν τα οποία δεν ήταν µόνο δικά του».

Όλα τα παραπάνω όπως φαίνεται κινητοποίησαν την Εισαγγελία Αθηνών που ζητά να της διαβιβαστούν όλοι οι επίμαχοι φάκελοι από την Υποδιεύθυνση Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής. Να της αποσταλούν δηλαδή, όλα τα στοιχεία από τη δικογραφία που έχει σχηματισθεί μετά τη δολοφονία του επιχειρηματία στον τομέα καυσίμων, Γ. Μήτσου, στα Γλυκά Νερά τον Ιούνιο του 2022 µε σαράντα σφαίρες. Το Documento, επικαλούμενο έγκυρες πηγές, αναφέρει ότι η σχετική εισαγγελική έρευνα θα έχει δύο σκέλη:

Το πρώτο αφορά στους ίδιους τους επίορκους αστυνομικούς αλλά και πρόσωπα από την ΕΥΠ που συνομιλούσαν με τον Μήτσου και εκτελούσαν τις παραγγελίες του. Αυτές αφορούσαν μεταξύ άλλων σε τοποθετήσεις αστυνομικών σε καίρια πόστα προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντά του επιχειρηματία, ενημέρωση για κινήσεις της αστυνομίας, ακόμα δε και για παρακολουθήσεις τηλεφώνων. Η έρευνα θα αφορά προφανώς την απόδοση σοβαρών ποινικών ευθυνών, με την άσκηση των ανάλογων ποινικών διώξεων, στους επίορκους από ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ.

Το δεύτερο σκέλος, που είναι εξίσου σοβαρό, αφορά στην απόδοση ευθυνών για το γεγονός ότι αυτά τα στοιχεία παρέμεναν στα συρτάρια κάποιων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. ενώ θα έπρεπε να είχαν διαχωριστεί από το σκέλος της δικογραφίας που αφορά στην έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονίας Μήτσου τον Ιούνιο του 2022, προκειμένου να τιμωρηθούν άμεσα οι αστυνομικοί που λάμβαναν και εκτελούσαν τις εντολές, δρούσαν δηλαδή εντελώς παρανόμως μέσα στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ