Μποϊκοτάζ 13-20 Φεβρουαρίου σε όλα τα γαλακτοκομικά για την ακρίβεια από το ΙΝΚΑ

Μποϊκοτάζ στα τυροκομικά, γαλακτοκομικά, γάλατα, γιαούρτια, ανακοίνωσε το ΙΝΚΑ (Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας) ως αντίδραση στην ακρίβεια και την μείωση ποσοτήτων με αύξηση τιμής. «Όντως, τα γαλακτοκομικά έχουν πάρει μεγάλη αύξηση, όχι αδικαιολόγητα όμως» η απάντηση του Άδωνη Γεωργιάδη, για να συμπληρώσει πως «Υπάρχει επώνυμο γάλα που πωλείται σε χαμηλές τιμές στο "Καλάθι του νοικοκυριού"» (σ.σ. ωθεί σε πωλήσεις της συγκεκριμένης μάρκας αντί να ελέγξει τις ληστρικές τιμές).

Μποϊκοτάζ 13-20 Φεβρουαρίου σε όλα τα γαλακτοκομικά για την ακρίβεια από το ΙΝΚΑ
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σήμερα στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τον Γιώργο Παπαδάκη, ο Πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γιώργος Λεχουρίτης ανέφερε: «Ξεκινάμε από Δευτέρα το μποϊκοτάζ στα γαλακτοκομικά προϊόντα, γιατί πήραν τις μεγαλύτερες αυξήσεις το τελευταίο διάστημα. Το μποϊκοτάζ είναι το έσχατο μέτρο του καταναλωτή να πιέσει για μείωση των τιμών» με τον Υπουργό Ανάπτυξης να αντιτείνει πως «Όταν ξεκίνησε η πληθωριστική κρίση όχι μόνο σε όλη την Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη, πολλοί κτηνοτρόφοι προτίμησαν να σφάξουν τα ζώα, παρά να διατηρήσουν την παραγωγή γάλακτος, καθώς αυξανόταν πολύ το κόστος και θα τους οδηγούσε σε χρεοκοπία. Μειώθηκε η παραγωγή, έμεινε ίδια η ζήτηση και έτσι αυξήθηκαν οι τιμές, καθώς λειτούργησε ο παγκόσμιος νόμος της προσφοράς και της ζήτησης», χωρίς όμως κάποια αναφορά σε κερδοσκοπικές πρακτικές από πλευράς σούπερ μάρκετ. Η απάντηση του Προέδρου του ΙΝΚΑ ήταν η εξής: «Δεν είναι δυνατόν να ξεκινάει το προϊόν από το χωράφι στα 20 λεπτά και να φθάνει στην αγορά σε τιμή 1,80 ευρώ και να λέτε είναι φυσιολογικό; Σας λέμε ότι υπάρχει αισχροκέρδεια». 

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΙΝΚΑ αναφέρεται:

«Ζητάμε από τους πολίτες καταναλωτές να μην αγοράζουν για μια εβδομάδα αυτά τα προϊόντα. Η δύναμη της αγοράς είμαστε εμείς οι πολίτες καταναλωτές. Ας φροντίσουμε το πορτοφόλι μας την τσέπη μας ας προστατέψουμε το εισόδημα που κάποιοι θέλουν να κλέψουν χωρίς ίχνος λογικής αλλά και ηθικής αφού παράλληλα μειώνουν τις ποσότητες στις ίδιες συσκευασίες προϊόντων. Από 13 Φεβρουαρίου ημέρα Δευτέρα έως 20 Φεβρουαρίου ημέρα Κυριακή 2023 δεν αγοράζουμε προϊόντα γαλακτοκομικά γάλατα γιαούρτια τυροκομικά εγχώρια ή εισαγωγής».

Υπενθυμίζουμε πως το ΙΝΚΑ σκοπεύει να κηρύττει εβδομαδιαία μποϋκοτάζ και μετά τα προϊόντα που έχουν σειρά είναι τα εξής: αλλαντικά, όσπρια, ζυμαρικά, μαργαρίνες, απορρυπαντικά, καθαριστικά και χαρτικά. 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ