Αντιδράσεις για την μη συμπερίληψη καλλιτεχνικών κλάδων στην συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Σοβαρές αντιδράσεις έχουν σημειωθεί σχετικά με την μη συμπερίληψη κλάδων ή διακριτών ομάδων με διαφορετικά χαρακτηριστικά, στην συνάντηση της Τετάρτης με τον Πρωθυπουργό για το ζήτημα του Προεδρικού Διατάγματος 85. Πιέζουν το Μαξίμου προς αυτή την κατεύθυνση το ΣΕΗ και οι σπουδαστές του Εθνικού.

Αντιδράσεις για την μη συμπερίληψη καλλιτεχνικών κλάδων στην συνάντηση με τον Πρωθυπουργό
ΠΡΟΒΟΛΗ

Πιο συγκεκριμένα, οι σπουδαστές τόσο των κατειλημμένων σχολών όσο και των ιδιωτικών καλλιτεχνικών σχολών διαμαρτύρονται για την μη εκπροσώπηση των υπολοίπων δημοσίων και ιδιωτικών σχολών. Οι δε Ανώτερες Σχολές έχουν προσφύγει στο ΣτΕ περισσότερο από έναν μήνα, καθώς πλήττονται άμεσα τα πτυχία τους την ώρα που υπάρχει κεντρική εποπτεία από το Υπουργείο Πολιτισμού. Οι κατηγορίες που εξαπολύουν οι καλλιτέχνες κάνουν λόγο για προσπάθεια διάσπασης του κινήματος των καλλιτεχνών, μέσω των ιδιοτήτων που αναγνώρισε ο Πρωθυπουργός ως συνομιλητές. Σημαντικό είναι πως ακόμα και ο Σύλλογος Σπουδαστών/τριών Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου, που θα εκπροσωπείται στην συνάντηση, ζητάει την συμπερίληψη αυτή των καλλιτεχνών που αγωνίζονται.

Εκτός από τις πληττόμενες ιδιωτικές δραματικές σχολές ή τις σχολές χορού που δεν εκπροσωπούνται (ελάχιστοι φοιτητές των σχολών αυτών είναι μέλη του ΣΕΗ και του ΣΕΧΩΧΟ), δεν εκπροσωπούνται οι κινηματογραφιστές, ενώ από το κάλεσμα απουσιάζει και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Δραματικής Τέχνης.

Παρότι η συζήτηση αυτή δεν αναμένεται να έχει κάποιο αποτέλεσμα πλην της επιβεβαίωσης της αδιαλλαξίας της Κυβέρνησης, είναι χαρακτηριστικό πως ένας κλάδος που αντιδρά με το επιχείρημα πως απαξιώνεται από το Προεδρικό Διάταγμα, αδιαμφισβήτητα απαξιώνεται στην πράξη με την μη κλήση όλων των εκλεγμένων εκπροσώπων του.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ