Στην Ελλάδα 2.0 οι ηλικιωμένοι πεθαίνουν μέσα στο αυτοκίνητό τους

Ένας 93χρονος πέθανε μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο είχε γίνει το σπίτι του, αφού του έγινε έξωση από την κατοικία στην οποία έμενε με την κόρη του. Ένας «αόρατος» για το κράτος που έφυγε αβοήθητος.

Στην Ελλάδα 2.0 οι ηλικιωμένοι πεθαίνουν μέσα στο αυτοκίνητό τους
ΠΡΟΒΟΛΗ

Τραγικό τέλος βρήκε ένας 93χρονος από την Αμαλιάδα, που ζούσε για μήνες στο αυτοκίνητο του μαζί με την κόρη του, αφού είχε γίνει έξωση από το σπίτι που ζούσαν.

Ο 93χρονος ζούσε σε ενοίκιο μαζί με την κόρη του, ωστόσο η ανεργία της τους ανάγκασε να το αφήσουν, καθώς η πενιχρή σύνταξη του δεν τους επέτρεπε να καλύπτουν πάγια έξοδα.

Οι συνθήκες διαβίωσης ήταν τέτοιες που τελικά οδήγησαν τον ηλικιωμένο άνδρα στο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε. Ο άντρας ζούσε περίπου έναν χρόνο στο αυτοκίνητο και βίωνε το κρύο τον χειμώνα και ακραίο καύσωνα το καλοκαίρι, με την πολιτεία να μην είχε λάβει καμία πρωτοβουλία για να του εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή διαβίωση. Η κόρη του, παρότι τελικά κατάφερε τελικά να βρει δουλειά, δεν ήταν εφικτό να καλύψει τα έξοδα τους.

Αυτός ο άνθρωπος είναι απλά ένας από τους πολλούς «αόρατους» της κοινωνίας. Η Κυβέρνηση αποφάσισε να μην προστατεύσει τα σπίτια των πολιτών, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, οδηγώντας επί της ουσίας 700.000 οικογένειες χωρίς στέγη. Πόσοι «αόρατοι» θα υπάρξουν στην Ελλάδα 2.0;

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ