Εκτός Βουλής ο Κώστας Καραμανλής, οι υποκλοπές έπαιξαν τον ρόλο τους

Παρότι ο Κώστας Καραμανλής είχε δηλώσει πως «θα το σκεφτεί», όλοι γνώριζαν πως δεν υπήρχε περίπτωση να κατέβει ξανά σε εκλογές με την ΝΔ. Τουλάχιστον όχι όσο είναι ηγέτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι εσωκομματικές υποκλοπές, το φλερτ με Καρατζαφέρη και η εφεδρεία του Βελόπουλου δεν βοήθησαν στο να παραμείνει.

Εκτός Βουλής ο Κώστας Καραμανλής, οι υποκλοπές έπαιξαν τον ρόλο τους
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η απόσυρση του Κώστα Καραμανλή ήταν κάτι περισσότερο από βέβαιη και κάτι παραπάνω από γραφική, καθώς οι πρώτες δηλώσεις που βγήκαν στην δημοσιότητα ήταν... του Κυριάκου Μητσοτάκη (πού να το ήξερε πως ο Καραμανλής δεν θα είναι υποψήφιος;)! Ο ηγέτης που είχε αλλεργία στο γέλιο, με μια απολύτως τυπική ανακοίνωση ευχαρίστησε τον Κ. Καραμανλή για την προσφορά του: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Καραμανλή για τη διαχρονική προσφορά του στην παράταξη και τον τόπο. Προσωπικά, μάλιστα, δεν ξεχνώ ότι υπό τη δική του κομματική ηγεσία εντάχθηκα στην πολιτική. Γνωρίζω ότι έχει πάντα στην καρδιά του τη Νέα Δημοκρατία. Πολύ περισσότερο σήμερα, που η καμπή στη δική του πολυετή διαδρομή συμπίπτει με το άνοιγμα νέων και αισιόδοξων οριζόντων για την πατριδα και το κόμμα μας. Γι’ αυτό και είμαι σίγουρος ότι, απ’ όπου και αν βρίσκεται, θα συνεχίσει να αφιερώνει όλες του τις δυνάμεις για το καλό της Ελλάδας και της μεγάλης μας παράταξης. Και θα είναι παρών στη μεγάλη εκλογική μάχη που ξεκινά».

Ο πρώην Πρωθυπουργός στην δική του ανακοίνωση ανέφερε:
«Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή. Ως εκ τούτου δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές. Προφανώς, στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρετώ αδιαλείπτως επί μισό σχεδόν αιώνα. Πιστός στην ιστορία της, την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της. Με σεβασμό και αγάπη για τον κόσμο της και όλους τους Έλληνες πολίτες».

Ο καθένας μπορεί να καταλάβει πως σε ένα τόσο τοξικό κλίμα μέσα στην Νέα Δημοκρατία, ο πρώην Πρωθυπουργός δεν μπορούσε να είναι αυτός που θα βάλει το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της παράταξης φεύγοντας με καταγγελτικό λόγο για την κατάντια μιας κάποτε δημοκρατικής παράταξης, οπότε έφυγε με μια όσο πιο αξιοπρεπή στάση μπορούσε. Αυτός είναι και ο φόβος, όλων όσοι διαφωνούν ή παρακολουθούνταν, πως δεν θέλουν να είναι αυτοί που θα κάνουν την εσωκομματική αντιπολίτευση κινδυνεύουντας να στιγματιστούν ως προδότες. Ενωμένοι στα χαρτιά, και πίσω από τις κάμερες τα αλληλομαχαιρώματα και οι διαρροές εναντίον του Μητσοτάκη.

Στον αντίποδα, ο Αντώνης Σαμαράς όχι απλά θα είναι υποψήφιος στην Μεσσηνία, αλλά θα περιμένει για την περίπτωση συγκυβέρνησης που δεν θα έχει ως Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η απόφαση για παραμονή από την μια δυσαρεστεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, από την άλλη ενδυναμώνει το κόμμα με άνοιγμα στην άκρα δεξιά. Πάντως ο Α. Σαμαράς δεν έχει χορτάσει εξουσία από την πρώτη του αποτυχημένη θητεία ως Πρωθυπουργός, με τα Μνημόνια πάνω από το κεφάλι του και τις αδύναμες συνεργασίες. Θα ήταν ανοιχτός σε μια Κυβέρνηση Δεξιάς-Ακροδεξιάς με τον ίδιο Πρωθυπουργό και έχει και το πολιτικό κεφάλαιο να το καταφέρει.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ