Το Mega και ο ΑΝΤ1 πληρώνουν για Ευαγγελάτο και Λιάγκα

Τα δύο κανάλια τιμωρήθηκαν με πρόστιμα από το ΕΣΡ για τον τρόπο που παρουσίασαν στις εκπομπές τους την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό.

Το Mega και ο ΑΝΤ1 πληρώνουν για Ευαγγελάτο και Λιάγκα
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο ΑΝΤ1 καλείται να πληρώσει 190 χιλιάδες ευρώ για ένα επεισόδιο του «Πρωινού» με τον Γιώργο Λιάγκα που προβλήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 2022. Συγκεκριμένα, τιμωρήθηκε με 50 χιλιάδες ευρώ για «για παράνομη ταυτοποίηση θύματος εγκλήματος κατά της γενετήσιας ελευθερίας», 50 χιλιάδες ευρώ για «προσβολή προσώπου», 50 χιλιάδες ευρώ για «υποβάθμιση προγράμματος» και 40 χιλιάδες ευρώ για «παραβίαση της μυστικότητας της ποινικής προδικασίας».

Το Mega θα πληρώσει πρόστιμα συνολικού ύψους 160 χιλιάδων ευρώ για ένα επεισόδιο της εκπομπής «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου που μεταδόθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2022. Εδώ το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο επέβαλλε πρόστιμα 60 χιλιάδων ευρώ για «προσβολή προσώπου», 60 χιλιάδων ευρώ για «ποιοτική υποβάθμιση προγράμματος» και 40 χιλιάδων ευρώ για «παραβίαση της μυστικότητας της ποινικής προδικασίας».

«Μεταδίδονται από την εκπομπή πλήθος στοιχείων τα οποία καθιστούν εντέλει απολύτως εφικτή την ταυτοποίηση του φερόμενου θύματος σε ένα τουλάχιστον τμήμα του τηλεοπτικού κοινού», αναφέρει το ΕΣΡ για τον ΑΝΤ1.

Και για το Mega: «Γίνεται αναλυτική περιγραφή στο κοινό των σεξουαλικής φύσεως πράξεων στις οποίες φέρεται να είχε υποχρεωθεί να προβεί η ανήλικη και προβάλλονται γραπτά μηνύματα, από τα οποία φέρεται το ανήλικο θύμα της υπόθεσης συνομιλεί με υποψήφιους "πελάτες"».

Θα πληρώσουν πολλά τα δύο κανάλια, δεν λέω, αλλά Λιάγκα και Ευαγγελάτο δεν έχουν πολλοί στο δυναμικό τους…

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ