Αλληλέγγυοι και μέλη Σωματείων απέτρεψαν έξωση οικογένειας στη Θεσσαλονίκη

Την ώρα που η κυβέρνηση επιδιώκει να πετάξει έξω από τα σπίτια τους 700.000 δανειολήπτες, στην Θεσσαλονίκη αλληλέγγυοι απέτρεψαν έξωση οικογένειας, της οποίας το σπίτι βγήκε σε πλειστηριασμό. Ο δικαστικός κλητήρας που προσπάθησε να αλλάξει την κλειδαριά του σπιτιού στη Θεσσαλονίκη, με τη συνοδεία αστυνομίας και κλειδαρά, βρήκε μπροστά του… την γειτονιά.

Αλληλέγγυοι και μέλη Σωματείων απέτρεψαν έξωση οικογένειας στη Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ένα σπίτι στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, του οποίου ιδιοκτήτες είναι μια συνταξιούχος και ένας αυτοαπασχολούμενος, βγήκε σε πλειστηριασμό από fund. Ο αγοραστής θέλησε να πετάξει από το σπίτι τους ιδιοκτήτες και έτσι ο δικαστικός κλητήρας, χωρίς να ειδοποιήσει και με την συνοδεία κλειδαρά και αστυνομίας προσπάθησε να αλλάξει την κλειδαριά στην πόρτα του διαμερίσματος.

Δεκάδες κάτοικοι της περιοχής, καθώς και μέλη των Σωματείων Συνταξιούχων, του Συλλόγου Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης, της Ένωσης Γονέων Καλαμαριάς και άλλων Σωματείων, βρέθηκαν στο πλευρό των ανθρώπων που τόσο προκλητικά παραλίγο να μείνουν έξω από το σπίτι τους.

Σύμφωνα με το 902.gr, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού επισήμανε ότι δεν είχε ενημερωθεί για την έξωση και ότι αυτό έγινε ενώ εκκρεμούν δικαστήρια για την ακύρωση του πλειστηριασμού.

Όπως εξηγεί ο ιδιοκτήτης, το ποσό του δανείου ήταν περίπου 60.000 ευρώ, ποσό που πλήρωνε τυπικά, έως ότου το εισόδημα του μειώθηκε και η σύζυγος του σταμάτησε να εργάζεται, καθώς βγήκε στη σύνταξη, με αποτέλεσμα το δάνειο να φτάσει τις 180.000.

«Η κινητοποίηση του κόσμου με έδωσε μια ασφάλεια που δεν ένιωσα ποτέ γιατί πίστευα ότι είμαι μόνος» δήλωσε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού.

Όσο η κυβέρνηση προσπαθεί να αφήσει απροστάτευτα τα ευάλωτα νοικοκυριά, περνώντας νόμους υπέρ της φτωχοποίησης, η αλληλεγγύη έρχεται να υψώσει τείχος απέναντι στην αδικία και την εκμετάλλευση.

 

Φωτό: Βασίλης Βερβερίδης / Motion Team

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ