«Έπεσε η αυλαία» για τον Γιάννη Λιγνάδη - Εκτός της δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης στο οποίο δίδασκε ο Γιάννης Λιγνάδης ανακοίνωσε την αποπομπή του από την Δραματική Σχολή. Η προκλητική επιστολή του στην «Καθημερινή» ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

«Έπεσε η αυλαία» για τον Γιάννη Λιγνάδη - Εκτός της δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης
ΠΡΟΒΟΛΗ

Εκτός της δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν» τέθηκε ο Γιάννης Λιγνάδης, όπως γνωστοποίησε σε επιστολή της η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου, Μαριάννα Κάλμπαρη.

Η παρουσία του στην σχολή είχε δημιουργήσει προβλήματα. Οι φοιτητές και φοιτήτριες της σχολής κινδύνευαν μάλιστα να χάσουν την χρόνια τους, αφού από τον Αύγουστο του 2022 αρνούνταν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του, στον απόηχο των δηλώσεων που έκανε στη διάρκεια της δίκης του αδελφού του, Δημήτρη Λιγνάδη, όσο και της επώνυμης μαρτυρίας απόφοιτης του Αρσακείου που δημοσίευσε το 20/20 το ίδιο διάστημα, που αποκάλυπτε σεξουαλικές σχέσεις του Γιάννη Λιγνάδη με μαθήτριές του, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους τα δύο αδέρφια λειτουργούσαν ως συγκοινωνούντα δοχεία ώστε να προσελκύσουν συγκεκριμένου τύπου παιδιά.

Η στάση του και η επακόλουθη αναστάτωση που προκάλεσε σε εκπαιδευτικούς και σπουδαστές, αλλά και στην ομαλή διεξαγωγή της διδασκαλίας των μαθημάτων, αποτέλεσε αφορμή ώστε να διαλυθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής, αφού η διευθύντρια της δραματικής Σχολής Μάνια Παπαδημητρίου και ο Κωστής Καπελώνης υπέβαλαν την παραίτησή τους.

Ο Γιάννης Λιγνάδης, μετά από αυτό, απέστειλε επιστολή στην εφημερίδα «Καθημερινή», στην οποία ανέφερε ότι αυτές οι παραιτήσεις ήταν μεθοδευμένες με σκοπό την διάλυση του συμβουλίου και την «αποκαθήλωση» της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας Μαριάννας Κάλμπαρη.

«Για την επίτευξη του δολίου σχεδίου διάλυσης του Θεάτρου Τέχνης και της Σχολής του, απαραίτητος μοχλός ήταν η υπόθεσή μου (τακτική δαιμονοποίησης) και η μόχλευση των φοιτητών, μέχρι του σημείου της παρούσας μπαχαλοποίησης της Σχολής» υποστήριξε, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του.

Η Μαριάννα Κάλμπαρη, στέλνοντας επίσης επιστολή στην «Καθημερινή», ξεκαθάρισε ότι «ο Γιάννης Λιγνάδης δεν μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης».

Η απάντηση της κ. Κάλμπαρη:

«Νιώθω πως είναι σχεδόν ανάρμοστο, ενώ όλη η χώρα πενθεί τα θύματα του αδιανόητου δυστυχήματος στα Τέμπη, εμείς να μιλάμε για τέτοια ζητήματα.

Επειδή όμως πρέπει να πάρω άμεσα θέση σε σχέση με την επιστολή του κυρίου Γιάννη Λιγνάδη της 1/3/23 στην Εφημερίδα "Καθημερινή":

Θεωρώ αυτονόητο ότι δεν συμμερίζομαι τις θέσεις του. Θεωρώ επίσης αυτονόητο ότι μετά από αυτή την επιστολή, ο κύριος Γιάννης Λιγνάδης δεν μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Μοναδική μου μέριμνα είναι να προστατεύω και να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις το Θέατρο Τέχνης και όλους/ες τους συνεργάτες/ιδες και εργαζομένους/ενες του.

Κατά τα άλλα, αυτή τη στιγμή η σκέψη μου, όπως η σκέψη όλων, είναι μόνο στο τραγικό γεγονός.

Ευχαριστώ,

Μαριάννα Κάλμπαρη»

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ