Τουρισμός: Κατέστρεψαν και το τελευταίο προπύργιο της χώρας

«Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να λάβετε ταξιδιωτική ασφάλιση»: Ταξιδιωτικές οδηγίες του Ηνωμένου Βασιλείου προς όσους ταξιδεύουν προς την Ελλάδα.

Τουρισμός: Κατέστρεψαν και το τελευταίο προπύργιο της χώρας
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ένα πράγμα στο οποίο αναμφίβολα βασίζεται σχεδόν ολοκληρωτικά η οικονομία της χώρας και η ευημερία πολλών εκατομμυρίων Ελλήνων εργαζομένων και των οικογενειών τους είναι ο τουρισμός.

Η κυβέρνηση, διαχειριζόμενη «παραδειγματικά» οποιαδήποτε κρίση διακόψει την ομαλή ροή της θητείας της, φρόντισε να μας στερήσει και την τελευταία πηγή εσόδων που θα μπορούσε να ξεβαλτώσει χιλιάδες νοικοκυριά από την μη βιώσιμη ακρίβεια.

Στον επίσημο κυβερνητικό ιστότοπο του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί κανείς να βρει χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν μετακινήσεις τουριστών από και προς την χώρα, αλλά και ταξιδιωτικές οδηγίες για πολλούς προορισμούς εντός και εκτός Ευρώπης, προκειμένου να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες το καθεστώς ασφάλειας που επικρατεί σε κάθε χώρα.

Πρόκειται για έναν πολύ χρήσιμο «χάρτη», ο οποίος πληροφορεί για τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, για τηλεφωνικούς αριθμούς υπηρεσιών, όπως η αστυνομία ή το λιμενικό, αλλά και για αυτά με τα οποία μπορεί ο ταξιδιώτης να βρεθεί αντιμέτωπος, που μπορεί να τον θέσουν σε κίνδυνο. 

Μπαίνοντας, περισσότερο ίσως από περιέργεια, να δούμε ποιες είναι οι οδηγίες για όσους ταξιδεύουν προς την Ελλάδα, ήρθαμε αντιμέτωποι με κάτι εξαιρετικά απογοητευτικό:

«Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να λάβετε ταξιδιωτική ασφάλιση και να ελέγξετε ότι παρέχει επαρκή κάλυψη. 

Και συνεχίζει: «Παρακολουθούμε στενά τις αναφορές για σύγκρουση δύο τρένων κοντά στην πόλη της Λάρισας, τα ξημερώματα της 1ης Μαρτίου. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή, ακολουθήστε τις συμβουλές των τοπικών αρχών. 

Απεργίες και διαδηλώσεις μπορούν να συμβούν με ελάχιστη προειδοποίηση. Αποφύγετε τις διαδηλώσεις όπου είναι δυνατόν και ακολουθήστε τις συμβουλές των τοπικών αρχών. 

Οι τρομοκράτες είναι πιθανό να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στην Ελλάδα». 

Αυτά αναφέρει απλά η σύνοψη για όσα αναλύονται λεπτομερώς σε επιμέρους κεφάλαια, τα οποία είναι χωρισμένα σε κατηγορίες. Επισημαίνεται λοιπόν ότι τώρα οι ταξιδιώτες πρέπει να προσέχουν περισσότερο από ποτέ όταν ταξιδεύουν στην Ελλάδα.

Ο κυβερνητικός ιστότοπος ενημερώνει τους πολίτες του ότι στην Ελλάδα, αυτή τη στιγμή έχει λάβει χώρα ένα δυστύχημα σε ένα τρένο που ενώνει την Αθήνα με την Θεσσαλονίκη, καλλιεργώντας κλίμα ανασφάλειας για τα ελληνικά μέσα μεταφοράς

Επίσης, ενημερώνει για πορείες και διαδηλώσεις που μπορεί να ξεφυτρώσουν από το πουθενά, και για τις οποίες προειδοποιεί να αποφύγουν, άρα προϊδεάζει ότι είναι επικίνδυνες. Και τέλος, γίνεται αναφορά για τρομοκρατικές επιθέσεις, οι οποίες, λέει, είναι πιθανόν να συμβούν (!)

Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί διαχρονικά την κορυφαία χώρα εισερχόμενου τουρισμού, μεταξύ των χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ στην πρώτη θέση στις δαπάνες από τουρίστες από χώρες εκτός ΕΕ, το 2019, βρίσκονταν οι Άγγλοι με δαπάνες ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων – 2,5 δισεκατομμύρια κέδρος για την Ελλάδα.

Πόσο πιθανό είναι να εξακολουθούν οι Άγγλοι τουρίστες να επισκέπτονται την Ελλάδα του 2023, μετά τις προειδοποιήσεις για πολύνεκρα δυστυχήματα στα μέσα μεταφοράς, τις επικίνδυνες διαδηλώσεις και το ενδεχόμενο τρομοκρατίας;

Αν η εισροή Άγγλων τουριστών μειωθεί, η κυβέρνηση θα φέρει το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης. Δυστυχήματα που προκαλούνται από την εγκληματική της αμέλεια, πορείες που θεωρούνται επικίνδυνες επειδή το κράτος δεν έχει φροντίσει να μορφώσει τα σώματα ασφαλείας, τρομοκρατία διότι δεν έχει ρυθμιστεί κατάλληλα την εξωτερική πολιτική. 

Η κυβέρνηση δεν είναι ικανή να παρέχει ασφάλεια στους πολίτες αυτής της χώρας, πως μπορεί να διαφημίσει τον ελληνικό τουρισμό; 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ