Γουίλεμ Νταφόε: «Μάλλον δεν είναι καλλιτέχνης η Υπουργός Πολιτισμού σας. Είναι επιχειρηματίας;»

Ο ηθοποιός του Χόλιγουντ Γουίλεμ Νταφόε βρίσκεται στην Ελλάδα για την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Inside», του Βασίλη Κατσούπη, στην οποία και πρωταγωνιστεί. Ο Νταφόε παραχώρησε συνέντευξη στο «Flix» και μέσα σε όλα τα παραμυθένια που ανέφερε για την σπουδαιότητα της τέχνης, άφησε και ένα αιχμηρό σχόλιο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Γουίλεμ Νταφόε: «Μάλλον δεν είναι καλλιτέχνης η Υπουργός Πολιτισμού σας. Είναι επιχειρηματίας;»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Τα καμώματα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας μας έχουν κάνει σαν χώρα πασίγνωστη σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, για όλους τους λάθος λόγους. Ο Μητσοτάκης και το επιτελείο του φροντίζουν να μας ρεζιλεύουν καθημερινά, εξασφαλίζοντας για την χώρα την τελευταία θέση σε λίστες με τις πιο προβληματικές χώρες παγκοσμίως, επιβεβαιώνοντας την εξόφθαλμη πια προβληματική δημοκρατία που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.

Αυτή τη φορά, η κριτική προς την κυβέρνηση προέρχεται από ένα καταξιωμένο και ιδιαίτερα γνωστό ηθοποιό του Χόλυγουντ, τον Γουίλεμ Νταφόε.

Ο Νταφόε, ένας ηθοποιός που μετράει πάνω από 40 χρόνια καριέρας και τουλάχιστον 100 ταινίες, πρωταγωνιστεί στην ταινία «Inside» του Έλληνα σκηνοθέτη Βασίλη Κατσούπη, μια συνεργασία που τιμά τόσο τον ίδιο τον σκηνοθέτη όσο και εμάς τους θεατές.

Μιλώντας σε συνέντευξη του στο «Flix», ο Νταφόε δεν περιόρισε την συζήτηση μόνο στην συνεργασία του με τον Κατσούπη, αλλά εκφράστηκε και ως προς την σημασία της τέχνης, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την επικαιρότητα στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στο Προεδρικό Διάταγμα που θέλει τους καλλιτέχνες «απόφοιτους λυκείου» , ο Γουίλεμ Νταφόε σχολίασε:

«Χρειαζόμαστε την τέχνη. Όσο την τροφή και όσο το νερό. Μαζί με τους Έλληνες ηθοποιούς λοιπόν! Μα ποιος είχε μία τέτοια απαίσια ιδέα για ένα τέτοιο διάταγμα; Η Υπουργός Πολιτισμού σας; Μάλλον δεν είναι καλλιτέχνης, σωστά; Τι είναι; Επιχειρηματίας; Ο Πρωθυπουργός σας τι είναι; Τεχνοκράτης; Μάντεψα σωστά;»

Ίσως να μην είναι ωραίο οι άνθρωποι του πνεύματος και των τεχνών να έχουν τέτοια εντύπωση για τον πρωθυπουργό και την υπουργό Πολιτισμού μιας χώρας, που πάλαι ποτέ έμεινε στην Ιστορία για τον Πολιτισμό που κληροδότησε στην παγκόσμια κοινότητα…

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ