Λουκέτο στο εργοστάσιο της Tupperware μετά από μισό αιώνα λειτουργίας

Την στιγμή που η κυβέρνηση καυχιέται για την ανάπτυξη που υποτίθεται έφερε στη χώρα, το εργοστάσιο παραγωγής δοχείων φαγητού στη Θήβα κλείνει, οδηγώντας 150 εργαζομένους στο δρόμο. Μάλλον η ανάπτυξη που επικαλείται η κυβέρνηση δεν αφορά την ελληνική βιομηχανία και κοινωνία, αλλά τις τσέπες «φίλων και ημετέρων».

Λουκέτο στο εργοστάσιο της Tupperware μετά από μισό αιώνα λειτουργίας
ΠΡΟΒΟΛΗ

Μετά από αδιάκοπη λειτουργία από το 1967, το εργοστάσιο παραγωγής δοχείων φαγητού Tupperware στη Θήβα κλείνει οριστικά, μετά από απόφαση της αμερικανικής πολυεθνικής που το διαχειρίζεται. Η απόφαση ανακοινώθηκε εντελώς αιφνίδια στους εργαζομένους πριν από τρεις ημέρες.

Το εργοστάσιο αναμένεται να κλείσει μέσα στις επόμενες ημέρες με πολύ συνοπτικές διαδικασίες, θέτοντας τους 150 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους έκθετους στην ανεργία, σε μια εποχή όπου το κόστος ζωής είναι ασήκωτο.

Όπως καταγγέλλει η ΓΣΕΕ, η αμερικανική πολυεθνική - διοίκηση του εργοστασίου στη Θήβα, καλεί τους εργαζόμενους να υπογράψουν οικειοθελείς αποχωρήσεις, προκειμένου να μην χρειαστεί να λάβουν τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις, αλλά και για να καταστεί η διαδικασία του κλεισίματος λιγότερο χρονοβόρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ:

«Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη Διοίκηση του εργοστασίου της Tupperware στη Θήβα,  η
οποία  με πρόσχημα το υψηλό εργατικό κόστος, βάζει λουκέτο στο μοναδικό
εργοστάσιο που έχει στη χώρα μας και το οποίο λειτουργεί από το 1967.

Με μία αιφνιδιαστική κίνηση η Διοίκηση του εργοστασίου ανακοίνωσε την
απόφαση της πολυεθνικής εταιρίας, καλώντας  τους εργαζόμενους να υπογράψουν οικειοθελείς αποχωρήσεις λαμβάνοντας λίγα περισσότερα χρήματα από τις νόμιμες αποζημιώσεις, ώστε να ολοκληρώσει το λουκέτο έως τα μέσα Απριλίου χωρίς να προσκρούσει στο νόμο που προβλέπει συγκεκριμένο ποσοστό απολύσεων ανά μήνα.

Μ’ αυτήν την απόφαση, περίπου 150 εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους με ότι
αυτό συνεπάγεται τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειές τους.

Σε μία περιοχή που πλήττεται από την ανεργία, με δεδομένο το γεγονός ότι κάθε
λίγο και λιγάκι κλείνει και μία βιομηχανική μονάδα, το κλείσιμο του εργοστασίου
της Tupperware θα εντείνει το πρόβλημα, αφού μια θέση εργασίας στην περιοχή
φαντάζει όνειρο απατηλό.

Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων του εργοστασίου της Tupperware και καλεί την εταιρεία να πάρει πίσω τη συγκεκριμένη απόφαση».

Αναφορά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Για το θέμα κατέθεσαν αναφορά στη Βουλή οι τομεάρχες Ανάπτυξης και Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου καθώς και η βουλευτής Βοιωτίας, Γιώτα Πούλου, και ζητούν απαντήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς.

Όπως επισημαίνουν, «η καταστροφική κυβέρνηση Μητσοτάκη, που επαίρεται για τις δήθεν “επενδύσεις”, αδιαφορεί προκλητικά για ένα ακόμη λουκέτο στο Νομό και παρακολουθεί με σταυρωμένα χέρια 150 οικογένειες να καταλήγουν στον δρόμο και την τοπική οικονομία της Βοιωτίας να δέχεται ακόμη ένα βαρύ πλήγμα αποβιομηχάνισης».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ