Οι φοιτητές των Ιωαννίνων οργανώνουν τη δράση τους - Διαδηλώσεις και καταλήψεις για το έγκλημα στα Τέμπη

Οι φοιτητές όλων των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας εξεγείρονται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των κρατικών υποδομών και την κρατική αναλγησία με φόντο το έγκλημα στα Τέμπη, με πάγιο αίτημα την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων. Οι φοιτητές των Ιωαννίνων οργανώνουν μαζικά δράσεις και προχωρούν σε κινητοποιήσεις και καταλήψεις.

Οι φοιτητές των Ιωαννίνων οργανώνουν τη δράση τους - Διαδηλώσεις και καταλήψεις για το έγκλημα στα Τέμπη
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων των Ιωαννίνων συνέταξαν πλαίσιο προκειμένου να παρακινήσουν να δραστηριοποιηθούν οι φοιτητές των Ιωαννίνων αναφορικά με την κρατική δολοφονία στα Τέμπη, και προχωρούν σε διήμερη κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Οι φοιτητές καλούν επίσης σε συμμετοχή στην Πανελλαδική Ημέρα Δράσης την Πέμπτη 16.03 και σε διαδήλωση, με πάγια αιτήματα την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων για την τραγωδία, την εθνικοποίηση των σιδηροδρόμων και την παραίτηση της Κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο που συνέταξε το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων Ιωαννίνων, οι φοιτητές τονίζουν ότι «πρέπει να παλέψουμε μέχρι να πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μέχρι να κερδίσουμε δημόσιες και δωρεάν μεταφορές, υγεία, παιδεία και νερό. Μέχρι να απαλλαχτούμε από τον βραχνά των ιδιωτικοποιήσεων».

Αναλυτικά το πλαίσιο:

«ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΗΤΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΉΣΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΎΝ

Χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις της 8η Μάρτη πανελλαδικά. Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι και φτωχά λαϊκά στρώματα ενώθηκαν κάτω από τα αιτήματα «Κάτω η δολοφονική κυβέρνηση Μητσοτάκη» και «Έξω οι ιδιώτες». Απορρίπτοντας την κυβερνητική γραμμή περί «τραγικού ανθρώπινου λάθους» και τα κατάφορα ψέματα των ΜΜΕ εξαπάτησης οι διαδηλωτές πλημμύρισαν δρόμους και πλατείες σε πάνω από 80 πόλεις σε ολόκληρη την χώρα. Ακόμη και στη Γαλλία, εν μέσω των μεγαλειωδών κινητοποιήσεων των εργαζομένων, ακούστηκαν συνθήματα αλληλεγγύης προς τον αγώνα της ελληνικής κοινωνίας.

Όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, στα Ιωάννινα η πορεία υπήρξε η μαζικότερη των τελευταίων 10 χρόνων. Με πάνω από 4.000 αγωνιστές να δίνουν το παρόν και με την νεολαία να πρωτοστατεί. Το πανό των φοιτητικών συλλόγων μέτρησε πάνω από 1.000 διαδηλωτές. Η κίνηση των φοιτητών μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις, κατάφερε να συσπειρώσει τη νεολαία, τους εργαζόμενους και τους μαθητές κάτω από το αίτημα για ενότητα στην πάλη, για δικαίωση των νεκρών και παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

Η πολύνεκρη σύγκρουση στα Τέμπη δεν είναι ατύχημα. Είναι το πιο πρόσφατο στη μακρά λίστα των κρατικών δολοφονιών στο βωμό του κέρδους με τις πλάτες της κυβέρνησης. Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης και των ΜΜΕ για συγκάλυψη του εγκλήματος, είναι ξεκάθαρο πως αυτό τράφηκε από τις αλλεπάλληλες ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του σιδηροδρομικού δικτύου σε ιδιώτες-αρπακτικά.

Ενώ η εταιρία απαλλάχθηκε από κάθε χρέος και χρηματοδοτείται με 50 εκατ. ευρώ ετησίως, αυτή τσέπωνε το δημόσιο χρήμα, ενώ άφηνε ασυντήρητο και ρημαγμένο το σιδηροδρομικό σύστημα, τους συρμούς και απέλυε εργαζόμενους. Την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι προειδοποιούσαν για την ανάγκη επισκευής του δικτύου και τον κίνδυνο πολύνεκρου ατυχήματος, ο Μητσοτάκης και οι λοιποί μνημονιακοί έκριναν τις απεργίες τους παράνομες και έστελνε εξώδικα. Οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν στρατηγικό σημείο της ατζέντας της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Μετά την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, της ΔΕΗ και την ακρίβεια, σειρά έχει η ασφάλιση, η υγεία και οι παιδεία.

Οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές και ο νόμος-πλαίσιο της Κεραμέως, στρώνουν μέσα στα πανεπιστήμια το κόκκινο χαλί για τους ιδιώτες, ξεπουλάει μέριμνα, λέσχη, εστίες και δημόσια περιουσία, οικοδομώντας το «Πανεπιστήμιο Α.Ε.», καταστρατηγώντας τη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία.  Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει! Δε μπορούμε να ανεχτούμε άλλους νεκρούς.

Οι δακρύβρεχτες συγνώμες δεν μπορούν να συγκαλύψουν το δολοφονικό έγκλημα και την ευθύνη που βαραίνει την κυβέρνηση. Πρέπει όλοι να βγούμε στους δρόμους. Οι σημαντικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών και ιδίως οι συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις της 8ης Μάρτης δείχνουν τον δρόμο.

Δεν πρέπει να σταματήσουμε, μέχρι να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Πρέπει να παλέψουμε μέχρι να πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μέχρι να κερδίσουμε δημόσιες και δωρεάν μεταφορές, υγεία, παιδεία και νερό. Μέχρι να απαλλαχτούμε από τον βραχνά των ιδιωτικοποιήσεων.

Πρέπει να ξεκινήσουμε αγώνα διαρκείας. Να κλιμακώσουμε και να μαζικοποιήσουμε ακόμη περισσότερο τις κινητοποιήσεις μας, μέσα από συνελεύσεις σε κάθε σχολή, σχολείο, χώρο εργασίας και γειτονιά. Με ενότητα και αποφασιστικότητα, να οργανώσουμε μαζικές-μαχητικές διαδηλώσεις σε κάθε πόλη, καταλήψεις σε κάθε σχολή, να κηρυχθεί Γενική Απεργία. Κόντρα στα κέρδη και τα συμφέροντα των αστικών ελίτ, να επιβάλλουμε τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά μας.

- ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ

- ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ– ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

- ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΝΔ – ΚΑΤΩ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ:

- ΔΙΗΜΕΡΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ 14-15/3

- ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16/3 ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ 1 Μ.Μ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ»

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ