H Αστυνομία διαψεύδει την κοινή λογική, το 20/20 διαψεύδει την Αστυνομία

Με ανακοίνωσή της, αφήνοντας υπόνοιες για fake news, η Αστυνομία διέψευσε τον τραυματισμό διαδηλώτριας στην διαδήλωση της 8ης Μαρτίου για το έγκλημα στα Τέμπη. Εμείς επικοινωνήσαμε με τον επαγγελματία και την διαδηλώτρια που απαθανάτισαν την τραυματισμένη δασκάλα και διαψεύδουμε την Αστυνομία.

H Αστυνομία διαψεύδει την κοινή λογική, το 20/20 διαψεύδει την Αστυνομία
ΠΡΟΒΟΛΗ

Πρώτα βγήκε στα κοινωνικά δίκτυα η φωτογραφία της Σ.Τ. η οποία την μοιράστηκε δημόσια στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook και έπειτα αυτή του Ιάσονα Ραΐσση, ο οποίος είναι επαγγελματίας φωτορεπόρτερ και πλέον η φωτογραφία, απόλυτα διασταυρωμένη, βρίσκεται στο αρχείο του Associated Press (AP).

Την επόμενη μέρα η Αστυνομία εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Αναφορικά με περιστατικό που περιγράφεται σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και αφορά τραυματισμό γυναίκας από αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια χθεσινής διαδήλωσης, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι ουδέποτε υπήρξε τραυματισμός από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ παράλληλα ουδεμία καταγγελία για τραυματισμό από οποιαδήποτε αιτία έχει υποβληθεί σε Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η εν λόγω ανάρτηση θα αποσταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα για να διερευνηθεί».

Αν θέλετε ας δούμε πίσω από τις λέξεις: «Ουδέποτε υπήρξε τραυματισμός (…) ενώ ουδεμία καταγγελία δεν έχει υποβληθεί». Δηλαδή η Αστυνομία ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει τραυματισμός, αλλά ακόμα και να υπήρξε δεν έχει γίνει καταγγελία. Χαιρόμαστε για την ευαισθησία και την ενσυναίσθηση που δείχνει η Ελληνική Αστυνομία προς τα θύματα αστυνομικής βίας. Δεν έχει γίνει καταγγελία, άρα δεν συνέβη. Το επίσης γραφικό είναι πως προσπάθησαν να πείσουν τους χρήστες να κατεβάσουν τις φωτογραφίες γράφοντας πως «η εν λόγω ανάρτηση θα αποσταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα για να διερευνηθεί». Πράγμα που δεν συνέβη ποτέ προφανώς ή εμείς που τα βρήκαμε όλα μέσα σε μια ώρα λειτουργούμε καλύτερα από εισαγγελείς.

Αντίστοιχα μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε πως στην ίδια συγκέντρωση, μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΕΛΤΑ κινούνταν δίπλα από διαδηλωτές και περαστικούς στην Ακαδημίας προς Ασκληπιού και τους χτυπούσαν με τα γκλομπ στον μηρό. Οι άνθρωποι που χτυπήθηκαν κατά πάσα πιθανότητα δεν έκαναν καταγγελία, άρα λογικά δεν συνέβη! 

Ταυτόχρονα, για τους λάτρεις της… συνωμοσίας, διακινούνταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως αυτό δεν συνέβη και πως η συγκεκριμένη κυρία έχει ξανακάνει ανυπόστατες καταγγελίες. Φυσικά ήταν μια προσπάθεια δαιμονοποίησης και θυματοποίησης της επιζησάσης που ευτυχώς δεν έπαθε κάτι χειρότερο. Το αν η σπίλωση αυτή προήλθε από κύκλους οπαδών της Κυβέρνησης ή την Αστυνομία, αυτό είναι κάτι που δεν μας αφορά. 

Ο φωτογράφος απαθανάτισε την στιγμή αμέσως μετά τον τραυματισμό και γράφει στην δημοσίευσή του πως η τραυματίας δέχθηκε να φωτογραφηθεί και πως ενημέρωσε πως χτυπήθηκε από μονάδες καταστολής. Σε επικοινωνία μας με την διαδηλώτρια-μάρτυρα, μας έδωσε τις πληροφορίες της φωτογραφίας που αναφέρουν πως τραβήχτηκε στις 8 Μαρτίου, στις 15:58, και μας είπε: Τους συνάντησε στην Σανταρόζα (σ.σ. λογικά στην Ασκληπιού) με έναν κύριο και μια κυρία που έμοιαζε με νοσηλεύτρια και μιλούσαν στο τηλέφωνο με γιατρό για το αν θα χρειαστεί ράμματα. Η τραυματίας της δήλωσε πως βρίσκονταν σε κολλημένη σε τοίχο για να είναι ασφαλής και τραυματίστηκε από ρίψη δακρυγόνου. Να σημειώσουμε πως στο σημείο εκείνη την ώρα είχαν μετακινηθεί ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ ύστερα από φωτιά σε όχημα έργων στο πλάι του -ας πούμε- Μεγάλου Περίπατου. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με ακρίβεια μέλος ποιας ομάδας έριξε το δακρυγόνο.

Τέλος έχουμε την ίδια την ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών που επιβεβαιώνει το περιστατικό:

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση που εξαπέλυσαν οι αστυνομικές δυνάμεις την ώρα της μεγαλειώδους απεργιακής συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, με στόχο τη διάλυσή της.

Κατά τη διάρκειά της, η Σ.Β., δασκάλα στο 1ο Δημοτικό ***  τραυματίστηκε κατά τη ρίψη χειροβομβίδας κρότου λάμψης στο μέτωπο.

Το κλίμα σιωπής και αστυνομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ για το έγκλημα στα Τέμπη στις κινητοποιήσεις και στις πολύμορφες εκδηλώσεις δεν θα περάσει. Οι μαζικές συγκεντρώσεις όλων των προηγούμενων ημερών με αποκορύφωμα  τη συγκλονιστική συμμετοχή εργαζομένων, μαθητών και φοιτητών στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 8ης Μάρτη σε όλη τη χώρα δείχνουν ότι δε θα αφήσουμε το έγκλημα να συγκαλυφθεί! Ότι δε θα γίνουν οι ζωές μας βωμός για τα κέρδη τους!

 Όσα εμπόδια και αν προσπάθησαν να βάλουν από όλες τις πλευρές οι εργαζόμενοι και η νεολαία απάντησαν. Όσους σταθμούς του μετρό  κι αν κλείσανε όλοι ήταν εκεί. Όσες απειλές κι αποβολές προσπάθησαν να βάλουν διάφοροι καλοθελητές διευθυντές, οι μαθητές απλά τις προσπέρασαν, κατέβηκαν στη συγκέντρωση, έδειξαν την οργή τους και υποσχέθηκαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα. Μέχρι και κάποιες ΔΔΕ ζητούσαν τα ονόματα των μαθητών που κατέβαιναν στις συγκεντρώσεις.

Δεν τους φοβόμαστε! Η οργή μας γίνεται δύναμη!

Ο αγώνας μας συνεχίζεται! 

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την επίθεση στη συνάδελφο, να οργανώσουν κινητοποιήσεις και δράσεις μέσα από τα σωματεία απαντώντας στην καταστολή και σε όλους τους κρατικούς μηχανισμούς.

Η ανακοίνωση έκλεισε με κάλεσμα για την διαδήλωση της Κυριακής 12 Μαρτίου, όπου οι εκπαιδευτικοί βρίσκονταν εκεί!

Ουσιαστικά και οι δύο πηγές, ελάχιστα μετά το συμβάν μας περιέγραψαν την ίδια μαρτυρία από την δασκάλα.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ