Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε αύξηση του κατώτατου μισθού - «Κλαίει» για τους εργοδότες ο Χατζηδάκης

Μια καλοστημένη επικοινωνιακή «φάρσα» στήθηκε στο Μαξίμου, καθώς Μητσοτάκης και Χατζηδάκης έκαναν τις ανακοινώσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού, σε μια συγκυρία που συμπίπτει χρονικά τόσο με τις εκλογές που πλησιάζουν όσο και με εγκλήματα σοβαρότερα των παρακολουθήσεων. Το δίδυμο της εργασιακής εξαθλίωσης μας πετάει ένα «τυράκι», παρ’ όλα αυτά δεν μπορεί να κρύψει την αγωνία του για την επόμενη μέρα των ιδιωτών μετά από αυτή την αύξηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε αύξηση του κατώτατου μισθού - «Κλαίει» για τους εργοδότες ο Χατζηδάκης
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έπειτα από συνάντηση του με τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής 17.03 τον κατώτατο μισθό.

Σε μια -ελπίζουμε αποτυχημένη- προσπάθεια να συμπαρασύρει τους νέους, εν όψει εκλογών, και μετά από τα εγκληματικά ατοπήματα που στιγματίζουν την θητεία του, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι από την πρώτη Απριλίου ο κατώτατος μισθός θα διαμορφωθεί στα 780 ευρώ μικτά, δηλαδή στα 652 ευρώ καθαρά, μια αύξηση της τάξεως των 38 ευρώ.

Πρόκειται για μία αύξηση που πέρα από ανεπαρκής είναι και αστεία, καθώς δεν προσφέρει καμία απολύτως διευκόλυνση αλλά ούτε και εξασφαλίζει ένα νέο μέλλον στην νέα γενιά, καθώς η ακρίβεια των τελευταίων μηνών σε όλους τους τομείς της ζωής θα εξακολουθεί να μην τους επιτρέπει να ορθοποδήσουν, παρά τα 38 ολόκληρα ευρώ που θα βλέπουν παραπάνω στον λογαριασμό τους.

Στο μεταξύ το επικοινωνιακό σόου είχε ήδη ξεκινήσει από πριν, όταν ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σε εκπομπή του Star, αναφέρθηκε με πόνο ψυχής στους εργοδότες, που χωρίς αυτούς οι εργαζόμενοι δεν θα είχαν δουλειά. Θα μπορούσε, αν ήθελε να πει κάτι, να πει ότι οι εργοδότες δεν θα είχαν επιχειρήσεις χωρίς τους εργαζόμενους, παρ’ όλα αυτά ανέδειξε την «δουλοκεντρική» πολιτική που εφαρμόζει.

Ο υπουργός δεν μπορούσε να κρύψει την αγωνία του για τα «λεφτά των ιδιωτών», αναφέροντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ότι «Αύριο  (σ.σ. Παρασκευή 17/3) θα ακούσετε μια σημαντική αύξηση. Δεν πανηγυρίζουμε γιατί δεν είναι λεφτά που τα δίνει το Δημόσιο, είναι λεφτά ιδιωτών».

Και συνέχισε λέγοντας ότι «σίγουρα θα είναι μια σημαντική αύξηση, αλλά θα συνυπολογίζει τις αντοχές των επιχειρήσεων, γιατί χωρίς αυτές δεν υπάρχουν εργαζόμενοι, αλλά και τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων, λόγω του πληθωρισμού».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ