Μπράβος έδειρε αρχαιολόγο επειδή ανακάλυψε παρανομία κατασκευαστικής εταιρείας στη Μύκονο!

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, ο άτυχος άνδρας χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο!

Μπράβος έδειρε αρχαιολόγο επειδή ανακάλυψε παρανομία κατασκευαστικής εταιρείας στη Μύκονο!
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το οργανωμένο έγκλημα στα καλύτερά του

Το γεγονός ότι η μαφία κάνει κουμάντο εδώ και πολλά χρόνια στη Μύκονο (και όχι μόνο) δεν αποτελεί μυστικό, αλλά κάτι που λίγο πολύ αναφέρεται και από τον κόσμο που επισκέπτεται το νησί, όπως και από όποιον γνωρίζει και ψάχνει το τι μέλλει γενέσθαι στα ελληνικά νησιά.

Μέσα στα πολλά περιστατικά που έχουν αναφερθεί ήρθε, μέσω της Daily Telegraph, ακόμα ένα στο φως της δημοσιότητας, το οποίο μάλιστα φαίνεται ότι μπορεί εύκολα να πάρει και πολιτικές διαστάσεις!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αναφέρεται «μαφιόζικος» ξυλοδαρμός σε υπάλληλο της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και -σύμφωνα με τη Telegraph- πίσω απ’ αυτή κρύβονται κατασκευαστές ακινήτων στη Μύκονο, τους οποίους ο αρχαιολόγος «έπιασε» να έχουν καταπατήσει αρχαιολογικούς χώρους!

Μάλιστα, σύμφωνα με τη Δέσποινα Κουτσούμπα, ο κ. Ψαρρός (όπως είναι το όνομα του αρχαιολόγου) δεχόταν καιρό πιέσεις για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Πιο αναλυτικά, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιόλογων ανέφερε: «Η επίθεση ήταν επαγγελματική. Ο συνάδελφός μας δεν είχε άλλη επαφή με άτομα που θα μπορούσαν να οργανώσουν ένα τέτοιο χτύπημα, πέρα από την επαγγελματική του εμπλοκή σε υποθέσεις παράνομης ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκαν από επιχειρηματικά συμφέροντα στη Μύκονο».

Το παράδοξο φυσικά στη συγκεκριμένη ιστορία δεν είναι ότι στο Νησί των ανέμων υπάρχουν ιστορίες με μπράβους και ξυλοδαρμούς, αλλά το γεγονός ότι η υπόθεση του αρχαιολόγου μπορεί να πάρει και διαστάσεις πολιτικής αντιπαράθεσης.

Όπως αναφέρεται στη Telegraph, η ίδια η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, στο παρελθόν είχε στραφεί κατά των αρχαιολόγων χαρακτηρίζοντάς τους «οπαδούς της οπισθοδρόμησης», ενώ παράλληλα, όπως είπε η Δέσποινα Κουτσούμπα, «γνωρίζουμε ότι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου βρίσκεται σε άμεση επαφή με επιχειρηματίες στη Μύκονο. Μάλιστα πριν έναν μήνα ψηφίστηκαν νόμοι υπέρ τους».

Με τα παραπάνω φυσικά και δεν εννοούμε ότι η Κυβέρνηση κρύβεται πίσω από τον ξυλοδαρμό και τις μαφιόζικες τακτικές στη Μύκονο, αλλά με δηλώσεις αλλά και... διευκολύνσεις που κάνουν μέλη της στρώνουν τον δρόμο στο οργανωμένο έγκλημα να «κάνει τα δικά του». Και δεν είναι πρώτη φορά. Μπορεί εύκολα κανείς να θυμηθεί πολλές περιπτώσεις, με πιο πρόσφατη τη μαφιόζικη επίθεση σε καφετέρια, η οποία είχε δεκάδες άτομα εκείνη την ώρα, στη Νέα Σμύρνη. 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ