ΑΣΕΠ: 130 υποψήφιοι έστειλαν εξώδικο στον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, στο υπ. Εσωτερικών και στον Πρωθυπουργό - Ζητούν να επαναληφθεί ο διαγωνισμός

Κατά τη διάρκεια εξέτασης σημειώθηκαν καθυστερήσεις, παραλείψεις και ατασθαλίες, που καθιστούν αναξιόπιστη την έκβαση του διαγωνισμού. 130 υποψήφιοι ζητούν να επαναληφθεί ο διαγωνισμός με αξιοκρατικό τρόπο, στέλνοντας μάλιστα εξώδικο στους ιθύνοντες.

ΑΣΕΠ: 130 υποψήφιοι έστειλαν εξώδικο στον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, στο υπ. Εσωτερικών και στον Πρωθυπουργό - Ζητούν να επαναληφθεί ο διαγωνισμός
ΠΡΟΒΟΛΗ

Συνηθισμένοι είμαστε πλέον στις ατασθαλίες της Κυβέρνησης, με καταγγελίες από διαφορετικούς φορείς να φτάνουν στα αφτιά μας καθημερινά, που αφορούν λάθη, παραλείψεις και κακή οργάνωση σε κάποιο έργο ή διαγωνισμό. 

Αυτή τη φορά, 130 υποψήφιοι διαγωνισμού ΑΣΕΠ καταγγέλλουν καθυστερήσεις, διαφοροποιήσεις στην ώρα παράδοσης των θεμάτων και ύπαρξη κινητών στην ώρα της εξέτασης και ζητούν να επαναληφθεί ο διαγωνισμός, στέλνοντας μάλιστα και εξώδικο προς το γραφείο του προέδρου του ΑΣΕΠ, στο υπουργείο Εσωτερικών και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, μέσω του δικηγόρου τους. 

Οι υποψήφιοι αμφισβητούν την αξιοπιστία της διαδικασίας λόγω παρατυπιών και σημειώνουν ότι «ο διαγωνισμός δεν έλαβε χώρα σε συνθήκες ισότητας, διαφάνειας και αντικειμενικότητας για όλους τους διαγωνιζόμενους κάτι που οδηγεί αναπόδραστα σε καταστρατήγηση, φαλκίδευση και παραβίαση της αξιοκρατίας».

Η προγραμματισμένη ώρα της εξέτασης ήταν στις 9.00 π.μ., ωστόσο σε κάποια εξεταστικά κέντρα ξεκίνησε στις 11.00 π.μ., ενώ η εκτύπωση των θεμάτων ήταν τόσο κακή που ορισμένα ερωτήματα δεν είχαν την απαραίτητη σκίαση, ώστε να καθύστανται ευδιάκριτα. 

Μιλώντας στο news247.gr, οι 130 υποψήφιοι επισήμαναν ότι «η λύση που έδωσε το ΑΣΕΠ με το να δεχτεί σωστές όλες τις απαντήσεις σε αυτές τις 17 ερωτήσεις κάθε άλλο παρά σύμφωνη με την προκήρυξη [και δίκαια] είναι».

Όπως επισημαίνουν οι υποψήφιοι, μεταξύ των παρατυπιών που καταγγέλλουν είναι και το γεγονός ότι η ενημέρωση για τη χρονική παράταση της μισής ώρας, εστάλη μετά την προγραμματισμένη ώρα λήξης της εξέτασης ενώ σε πολλά εξεταστικά κέντρα επιτρέπονταν η χρήση κινητών μέχρι την παραλαβή των θεμάτων.

Επιπλέον, καταγγέλλουν ότι σε ορισμένα εξεταστικά κέντρα επιτράπηκε να έχουν το κινητό ανοιχτό σε λειτουργία πτήσης και πάνω στο θρανίο λόγω απουσίας ρολογιού στην αίθουσα.

Σχετικά με τις ερωτοαπαντήσεις, ανακοινώθηκαν λανθασμένες απαντήσεις θεμάτων από το ΑΣΕΠ, τις οποίες μετά από καταγγελίες το ΑΣΕΠ διόρθωσε, ενώ ανακοινώθηκε και λανθασμένος αριθμός των προς διόρθωση απαντητικών φύλλων.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι, πολλοί νησιώτες, χωρίς οικονομική δυνατότητα, παρά την σαφή συνταγματική επιταγή, αποκλείστηκαν de facto από την διαδικασία, καθώς, ενδεικτικά, δημιουργήθηκε ούτε ένα εξεταστικό κέντρο στο νομό Κυκλάδων.

Το ζήτημα αποτέλεσαι πεδίο σύγκρουσης στη Βουλή μεταξύ του τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Κώστα Ζαχαριάδη και του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη. 

Ο Μάκης Βορίδης σχολίασε ότι «όχι μόνο δεν ξέρω, αλλά δεν πρέπει να ξέρω σεβόμενος την ανεξαρτησία του ΑΣΕΠ», με τον Ζαχαριάδη να κάνει λόγο για «"επιτελικό" και "ψηφιακό" κράτος των "αρίστων" της ΝΔ» που «δεν κατάφερε να φωτοτυπήσει σωστά τα θέματα για τους υποψηφίους».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ