Η Λίνα Μενδώνη συνεχίζει το έργο των μαφιόζων στην Μύκονο

Την ώρα που οι αρχαιολόγοι σε μια σαφή κίνηση αλληλεγγύης κάνουν μαζικά αιτήσεις να μεταφερθούν στην Εφορία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και την Μύκονο, η Λίνα Μενδώνη ζητάει την αντικατάσταση των αρχαιολόγων που γνωρίζουν όλα τα γεγονότα, χτυπήθηκαν και απειλήθηκαν. 

Η Λίνα Μενδώνη συνεχίζει το έργο των μαφιόζων στην Μύκονο
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η Μαφία επιτέθηκε στους Αρχαιολόγους, κάθε λογικός άνθρωπος θα φοβόταν για την ζωή του. Οι αρχαιολόγοι το ίδιο. Άνθρωποι είναι. Ποια ήταν η απάντησή τους; Μαζικές αιτήσεις στην πολιτική ηγεσία για διάθεση στην Εφορία Αρχαιοτήτων (ΕΦΑ) Κυκλάδων!

Εκεί που το οργανωμένο κράτος σφυρίζει αδιάφορα για δεκαετίες και η Λίνα Μενδώνη δρα ως το μακρύ χέρι των μαφιόζων προσπαθώντας να αντικαταστήσει τους τίμιους αρχαιολόγους που ξυλοκοπήθηκαν και απειλούνται, χρειάστηκε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων για να βάλει τα πράγματα στην θέση τους.

Η Δέσποινα Κουτσούμπα, από αυτές τις ενοχλητικές γυναίκες με τις ντουντούκες που διαδηλώνουν ζητώντας ισονομία, βρέθηκε με κλιμάκιο του Συλλόγου Ελλήνων αρχαιολόγων στην Μύκονο. Χαρακτηριστικές της αλληλεγγύης προς τους συναδέλφους της και το έργο τους οι πρώτες της κουβέντες «Ήρθαμε στη Μύκονο για να δώσουμε ένα μήνυμα ότι δεν φοβόμαστε και να στηρίξουμε τους συναδέλφους μας, που ήρθαν αντιμέτωποι με ένοπλους μπράβους».

Για να συνεχίσει πως «Θα κάνουμε μια σειρά με συναντήσεις με φορείς (ξενοδόχους, εστιάτορες κτλ) και θα ζητήσουμε από όλους όχι απλά να καταδικάσουν την επίθεση αλλά να απομονώσουν στοίχεια τα οποία δρουν στη Μύκονο με μαφιόζικο τρόπο. Και από όσο γνωρίζουμε, από όταν ξέσπασε αυτή η ιστορία, έχουμε πάρα πολλά μηνύματα ότι αυτά τα στοιχεία που δρουν με μαφιόζικο τρόπο, έχουν βάλει στόχο τους πολίτες της Μυκόνου και τους νομοταγείς επαγγελματίες του νησιού».

Όπως μπορείτε να καταλάβετε ο Σ.Ε.Α. δεν τσουβαλιάζει όλους τους επαγγελματίες του νησιού, όπως ούτε και ο Μανώλης Ψαρρός αποδέκτης της μαφιόζικης επίθεσης.

«(...)Τόσο ο Μ. Ψαρρός όσο και οι άλλοι αρχαιολόγοι του νησιού δηλώνουν ότι δεν εκφοβίζονται, δεν ζητούν αντικατάσταση, αλλά ενίσχυση»

Η απάντηση των αρχαιολόγων ήταν να θέσουν εαυτούς στην διάθεση της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων!

Από τον προσωπικό λογαριασμό της Δέσποινας Κουτσούμπα:
«Όταν η μαφία επιτίθεται, το χειρότερο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να υποκύψει σε αυτό που η μαφία ζητάει. Το μαφιόζικο χτύπημα είχε στόχο να εκφοβίζει τους αρχαιολόγους που δουλεύουν στη Μύκονο. Αυτό απαντήθηκε με αποφασιστικότητα, και ατομικά και συλλογικά: τόσο ο Μ. Ψαρρός όσο και οι άλλοι αρχαιολόγοι του νησιού δηλώνουν ότι δεν εκφοβίζονται, δεν ζητούν αντικατάσταση, αλλά ενίσχυση. Ήδη η πολιτική ηγεσία έχει στη διάθεσή της αιτήσεις αρχαιολόγων για διάθεση στην ΕΦΑ Κυκλάδων, για να δουλέψουν στη Μύκονο, σε μια έμπρακτη κίνηση αυτού που δηλώσαμε εξαρχής: Στοχεύουν έναν, μας έχουν όλους απέναντι.

Η Υπουργός Πολιτισμού μια δουλειά έχει να κάνει: να δείξει ότι δεν υποκύπτει στις πιέσεις των μαφιόζων. Με το να ζητήσει την αντικατάσταση των αρχαιολόγων που χειρίζονται τη Μύκονο, με οποιαδήποτε δικαιολογία, δίνει το ανάποδο μήνυμα! Πόσο μάλλον με την δικαιολογία της «συναισθηματικής φόρτισης», που δεν χρήζει καν σοβαρού σχολιασμού. Από πότε η Υπουργός νοιαζεται για τα... συναισθήματα των υπαλλήλων;

Εκεί που δεν τα κατάφερε η μαφία να βγάλει από τη μέση τον Μ. Ψαρρό και την άλλη συνάδελφο, έρχεται να ολοκληρώσει το έργο η Υπουργός; Αν αντικατασταθούν οι αρχαιολόγοι της Μυκόνου, την επαύριο κανένας αρχαιολόγος δεν θα μπορεί να κάνει με ασφάλεια τη δουλειά του πουθενά στη χώρα! Η πραγματική προστασία όλων μας είναι η άμεση αντίδραση του κράτους, με γκρέμισμα των βεβαιωμένων από τους συναδέλφους μας αυθαίρετων κατασκευών. Έτσι θα πάρουν όλοι το μήνυμα ότι οι μαφιόζικες επιθέσεις βρίσκουν απέναντί τους την συντεταγμένη πολιτεία. Αυτό ζητάμε, όχι να βρίσκουμε απέναντί μας και το ίδιο μας το Υπουργειο!

Τι ακριβώς εξυπηρετεί η αντικατάσταση των αρχαιολόγων που έχουν τεκμηριώσει εδώ και χρόνια υποθέσεις αυθαιρεσιών στη Μύκονο, σε φακέλους χιλιάδων σελίδων, την ώρα που η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι μεικτά κλιμάκια ελέγχου θα πάνε άμεσα στη Μύκονο για να ελέγξουν; Δεν θα είναι εκεί οι συνάδελφοί μας να τους δείξουν τις αυθαιρεσίες;

Ως προς την παραπομπή των υποθέσεων της Μυκόνου στα κεντρικά συμβούλια, αν η πολιτική ηγεσία είχε ασχοληθεί, θα γνώριζε ότι το πρόβλημα δεν προκύπτει από όσους κάνουν αίτηση, αλλά από όσους αυθαιρετούν και κάνουν εργασίες χωρίς την άδεια της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Σε τίποτα δεν εξυπηρετεί το να παρακαμφθεί ο Οργανισμός του Υπουργείου ειδικά για τη Μύκονο. Ας φροντίσει η Υπουργός να ανασυστήσει το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Κυκλάδων που εξαιτίας της δεν υπάρχει και καθυστερούν οι υποθέσεις σε όλες τις Κυκλάδες, κι ας το αφήσει να κάνει τη δουλειά του όπως την έκανε μέχρι που το κατήργησε τον Φλεβάρη 2023!».

Ο ίδιος ο Μανώλης Ψαρρός δήλωσε: «Στην αρχή θεώρησα πως ήταν πολύ καλή η τοποθέτηση του πρωθυπουργού να μας στηρίξει και να ζητήσει να γίνουν συγκεκριμένες θεσμικές αλλαγές στη Μύκονο. Βλέπω όμως ότι η κατάσταση μεταβάλλεται και φαινόμαστε σαν να είμαστε οι αποδιοπομπαίοι τράγοι του γεγονότος, ενώ είμαστε τα θύματα. Δε θέλω να φύγω από το νησί παρά τις επιθέσεις. Ούτε εγώ, ούτε οι συνάδελφοί μου θέλουμε να αποχωρήσουμε. Αλλά σε τοποθέτηση της υπουργού, Λίνας Μενδώνη, στα μέλη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων έγινε η πρόταση να αποχωρήσουμε. Μας βρίσκει αντίθετους. Το χτύπημα σε εμένα είναι ένα ενιαίο χτύπημα σε όλη την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Κάποιοι δεν γουστάρουν που κάνουμε τη δουλειά μας».

Ο Δήμαρχος ζητάει περισσότερη αστυνόμευση οι Μυκονιάτες αποκαλούν τους αστυνομικούς «Νταβατζήδες»!

Μυκονιάτες συγκεντρώθηκαν στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο ζητώντας να σταματήσει τώρα το «όργιο» αυθαιρεσιών στην Μύκονο. Τι πιστεύουν οι κάτοικοι για την Αστυνομία; Πως παίζει τον ρόλο του νταβατζή. Βέβαια είναι κοινό μυστικό πως η δουλειά του Διοικητή Μυκόνου είναι από τις πιο καλοπληρωμένες στην Ελληνική Αστυνομία.

Οπότε αν ακόμα και οι κάτοικοι επιβεβαιώνουν πως οι αστυνομικοί είναι στην υπηρεσία των μαφιόζων, δεν χρειάζεται καν να πιάσουμε την έρευνα του δολοφονημένου δημοσιογράφου που καταδείκνυε το πως η Μύκονος ήταν από τα πιο μεγάλα ταμεία για την μαφία των αστυνομικών και των αφεντικών τους στο οργανωμένο έγκλημα. Από την άλλη ο Δήμαρχος, Κωνσταντίνος Κουκάς, εντελώς στην κοσμάρα του λες και δεν ξέρει που ζει, ζητάει ανάμεσα στην στελέχωση των κρίσιμων υπηρεσιών περισσότερη αστυνόμευση. Λες και θα φύγει περιπολικό να συνδράμει τους αρχαιολόγους σε αυτοψίες. Αυτά δεν συνέβαιναν ούτε τις καλές μέρες. Τι θα αλλάξει τώρα;

Ο Δήμαρχος καταλήγει χαρακτηριστικά στα ΝΕΑ «Η Μύκονος είναι ένα νησί λίγων τετραγωνικών μέτρων που πλημμυρίζει με εκατομμύρια επισκέπτες και πολύ χρήμα. Το έγκλημα ακολουθεί το χρήμα και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται το νησί μας σαν ένα μικρό νησί». Βέβαια στην διεφθαρμένη Ελληνική Αστυνομία του Τάκη του Θεοδωρικάκου που κάθε πέντε-δέκα μέρες αλλάζει και από έναν αξιωματικό, αυτοί είναι ευσεβείς πόθοι. Όπως ξέρουμε τίποτα δεν λύθηκε με περισσότερη αστυνόμευση, αφού με κάποιον μαγικό τρόπο εξαφανίζονται από τις κρίσιμες υπηρεσίες. Αυτό που αλλάζει βέβαια είναι τα ποσοστά της Κυβέρνησης που ανεβαίνουν 700 προσλήψεις την φορά.

Η Μύκονος είναι το αληθινό άβατο. Είτε γιατί αποτελεί προορισμό μόνο για τουρίστες ή πολύ πλούσιους Έλληνες, είτε γιατί στο πριγκιπάτο της Μυκόνου κουμάντο κάνει η Μαφία και οι φίλοι της στην Αστυνομία. Στην Μύκονο θα πάνε 100 αστυνομικοί. Τόσοι πάνε κάθε σαιζόν, άλλαξε ποτέ κάτι; Έπιασαν ποτέ κυκλώματα τράφικινγκ ή τους μεγαλοναρκέμπορους και δεν το μάθαμε; Όχι. Γιατί η Μύκονος είναι κόκα, βίζιτες, Μαφία και χαρτζηλίκι για την Αστυνομία.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ