Ίλιγγος ακρίβειας στα ακίνητα της χώρας - Αύξηση τουλάχιστον 12% στις ήδη υψηλές τιμές

Η αγορά των ακινήτων τα τελευταία χρόνια έχει πραγματικά ξεφύγει, καθώς οι τιμές αυτών είτε πρόκειται για αγορά, είτε για ενοικίαση, είναι πολύ υψηλές με πολύ κόσμο να μην μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτές τις απαιτήσεις. Οι λόγοι για το παραπάνω πρόβλημα είναι πάρα πολλοί. Ένας από αυτούς είναι οι βραχυχρόνιες μισθώσεις, μέσω πλατφορμών, που αυξάνουν το κέρδος των ιδιοκτητών. Δεύτερος η ανάγκη όλο και περισσότερου κόσμου να μετακομίσει στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ίλιγγος ακρίβειας στα ακίνητα της χώρας - Αύξηση τουλάχιστον 12% στις ήδη υψηλές τιμές
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η νέα έρευνα που διεξήγαγε η ομάδα επενδυτικών αναλύσεων της Protio, παίρνοντας ως παράδειγμα τα στοιχεία των τελευταίων τριών χρόνων, αποκάλυψε ότι η αύξηση στις τιμές των ακινήτων το 2022 ξεπερνάει ακόμα και το 12%.

Πιο συγκεκριμένα η έρευνα αναφέρει ότι οι περιοχές με τις υψηλότερες αποδόσεις είναι το Αιγάλεω με 8,2% , η Νίκαια με 7,9%, τα Πατήσια με 7,8%, η Πλατεία Αττικής με 7,7%, η Ομόνοια με 7,7%, η Πλατεία Αμερικής με 7,7%, η Πλατεία Βικτωρίας με 7,3%, ο Πειραιάς 7,1%, η Κυψέλη 6,9% και το Κολωνάκι 6,8%.

Αυτή η αύξηση των ποσοστών ισχύει τόσο για τα καινούργια, όσο και για τα παλιά διαμερίσματα. Αναλυτικά στα νέα σπίτια ανέρχεται στο 12,1%, ενώ σε αυτά που έχουν συμπληρώσει μια πενταετία και πάνω είναι στο 12,2%.

Όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν σε ένα ντόμινο αυξήσεων τα τελευταία χρόνια, την ίδια ώρα που άνθρωποι χάνουν τα σπίτια τους για χρέη μερικών χιλιάδων ευρώ και οι νέοι δεν ρισκάρουν επ’ ουδενί να ανοίξουν νοικοκυριό για να μην κινδυνεύσουν να βρεθούν στο όριο της φτώχειας Σοκάρει η έρευνα της Eurostat: Στην Ελλάδα με το που κάνεις παιδί, κινδυνεύεις να μείνεις φτωχός

Και η κυβέρνηση παρακολουθεί αμέτοχη χωρίς να κάνει τίποτα. Στην Ελλάδα του 2023…

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Αυξήθηκαν πάνω από 12% οι τιμές των ακινήτων το 2022

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ