Πρυτανεία ΕΚΠΑ: Εισβολή της αστυνομίας με 10 συλλήψεις τα ξημερώματα - Συνέλευση Κατάληψης: «Ο αγώνας συνεχίζεται!»

Η Συνέλευση φοιτητ(ρι)ών, σπουδαστ(ρι)ών, αλληλέγγυων της κατειλημμένης Πρυτανείας του EKΠΑ, εξέδωσε ανακοίνωση όπου καταγγέλλει καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου από την αστυνομία στις 6 τα ξημερώματα της Πέμπτης 30/3, που συνοδεύτηκε από 10 συλλήψεις. 

Πρυτανεία ΕΚΠΑ: Εισβολή της αστυνομίας με 10 συλλήψεις τα ξημερώματα - Συνέλευση Κατάληψης: «Ο αγώνας συνεχίζεται!»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Συνέλευσης της κατηλειμμένης Πρυτανείας του ΕΚΠΑ:

Σήμερα, 30/3, στις 6 τα ξημερώματα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καταπάτησαν το πανεπιστημιακό άσυλο εισβάλλοντας στην επί 18 ημέρες κατειλημμένη Πρυτανεία του ΕΚΠΑ και συνέλαβαν 10 αγωνιστές σπουδαστές/τριες, φοιτητές/τριες, ανάμεσά τους και έναν αλληλλέγγυο. Το έδαφος για την εκκένωση προετοιμαζόταν από την προηγούμενη μέρα μέσω δημοσίευσης σε άρθρο εφημερίδας, στην οποία ο Πρύτανης έδινε δημόσια την συγκατάθεσή του. 

Από την αρχή του εγχειρήματος το κράτος και οι πρυτανικές αρχές είχαν εφαρμόσει σχέδιο περικύκλωσης και αποκλεισμού της Πρυτανείας από αστυνομικες δυνάμεις, αποστερώντας από στοιχειώδεις πόρους διαβίωσης (τροφή, θέρμανση, φάρμακα). Κατά την διάρκεια της κατάληψης απαγoρεύτηκε η είσοδος δημοσιογράφων, δικηγόρων, έγιναν τραμπουκισμοί και δεκάδες προσαγωγές αλληλέγγυου κόσμου, με την αστυνομική βία να κορυφώνεται με τον ξυλοδαρμό συναγωνιστή που επιχείρησε να αφήσει τρόφιμα στους καταληψίες. Το σχέδιο εκβιασμού στην εγκατάλειψη του κέντρου αγώνα της κατειλλημένης Πρυτανείας απέτυχε να κάμψει το σθένος και την αποφασιστικότητα των αγωνιζόμενων φοιτητών/τριών, σπουδαστών/τριών και αλληλέγγυων. Κατά τη διάρκεια αυτών των 18 ημερών, το πλήγμα που επιχειρήθηκε από τις δυνάμεις καταστολής μέσα από τον αποκλεισμό της κατάληψης απαντήθηκε με την διοργάνωση πλήθους συγκεντρώσεων και εκδηλώσεων στον χώρο των Προπυλαίων, με τη συμμετοχή πλήθους αλληλέγγυων. 

Να σημειωθεί ότι το τρέχον κατασταλτικό σχέδιο αποκλεισμού, εκκένωσης της κατειλημμένης Πρυτανείας και σύλληψης των καταληψιών είχε εφαρμοστεί το 2015 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. όταν η Πρυτανεία είχε καταληφθεί σε αλληλεγγύη με τον αγώνα των πολιτικών κρατουμένων στις φυλακές. 

Η κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ αποτέλεσε κομμάτι του αγώνα σπουδαστών/τριών, καλλιτεχνών ενάντια στο Π.Δ. 85, την υποβάθμιση των σπουδών και των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους. Αποτέλεσε κομμάτι του αγώνα φοιτητών/τριών ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Στάθηκε στο πλευρό των καταλήψεων σε θεατρικές σκηνές και σχολές. Ένωσε την φωνή της με την αγωνιζόμενη κοινωνία ενάντια στην καπιταλιστική και κρατική δολοφονία των Τεμπών. 

Οι κατηγορίες που αποδόθηκαν στους καταληψίες είναι Διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και Παράνομη βία.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 12:30 μ.μ. 

Όσο και αν το θέλουν κράτος και αφεντικά, η φλόγα της αντίστασης άναψε και δεν πρόκειται να σβήσει. Ο αγώνας συνεχίζεται!

Συνέλευση φοιτητ(ρι)ών, σπουδαστ(ρι)ών, αλληλέγγυων, της κατειλημμένης Πρυτανείας EKΠΑ

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ