Υπόθεση Ηλιούπολης: Ο καταδικασμένος trafficker απειλεί τα θύματά του και τις δικηγόρους τους

Ένας αστυνομικός καταδικάστηκε για μαστροπεία στο δικαστήριο που αφορούσε την περίπτωση trafficking της Ηλιούπολης. Η υπόθεση έγινε γνωστή ως «Αν θες βοήθεια έλα σε μένα», από την νεαρή εργαζόμενη που βοήθησε την επιζήσασα. Από το δικαστήριο κρίθηκε αθώος για την κατηγορία βιασμού κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή. Αφέθηκε ελεύθερος να απειλεί εκ νέου την Ε. και την Χ. καθώς και τις συνήγορους υπεράσπισης. Πόση «ελληνική δικαιοσύνη» μπορεί να αντέξει κανείς ακόμα;

Υπόθεση Ηλιούπολης: Ο καταδικασμένος trafficker απειλεί τα θύματά του και τις δικηγόρους τους
ΠΡΟΒΟΛΗ

Στον καταδικασμένο αστυνομικό Δημήτρη Μπουγιούκο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της «καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη», όμως όπως φαίνεται αυτή δεν κράτησε πολύ. Η απειλητική του ανάρτηση που όπως φαίνεται εστάλη και σε μήνυμα, ακολουθεί στο δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας.

Το δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι Δήμητρα Κεραμυδά και Αντωνία Λεγάκη

«Στις 30/03/2023, ο αστυνομικός Δημήτριος Μπουγιούκος, ο οποίος καταδικάσθηκε για κατ’ επάγγελμα εμπορία ανθρώπων, έκανε, μέσα από το προσωπικό του προφίλ που διατηρεί στον διαδικτυακό ιστότοπο του facebook, την εξής ανάρτηση: "Ό,τι και να πεις για μένα θα είναι λίγο. Τα χειρότερα σενάρια που μπορείς να έχεις στο μυαλό σου… διπλασίασέ τα! Και πάλι, έξω θα πέσεις. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις θα επιτεθώ, αν δεν με έχεις πειράξει πρώτος/η. Αν έχεις κάνει το λάθος όμως καλό θα ήταν να ψάξεις πλοίο να φύγεις. Γιατί θα σε βρω. Και αν σε βρω θα σε κάνω να το μετανιώσεις πικρά που με προκάλεσες! Είμαι του όλα ή τίποτα. Ή θα σε 'διαλύσω' και δεν θα μπορείς να 'μαζέψεις τα κομμάτια σου' ή δεν θα ασχοληθώ καν. Αλλά μην πιστέψεις ότι θα γίνει το δεύτερο αν κάνεις το λάθος! Τα φιλιά μου!!!".

Το κείμενο της ανάρτησης αυτής απεστάλη, με SMS, από άγνωστο αριθμό στο κινητό τηλέφωνο της Ε, θύματος του εν λόγω καταδικασθέντος αστυνομικού. Το απειλητικό αυτό μήνυμα ελήφθη και αφορά την Ε, την Χ, επίσης θύμα αυτού, τις συνηγόρους τους και όλους τους ανθρώπους που τους στήριξαν στον αγώνα τους για δικαίωση ενάντια στον βασανιστή τους.

Η Δικαιοσύνη, που του χορήγησε ελαφρυντικό καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη (!), έκρινε ότι ο άνθρωπος αυτός μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος μέχρι το Εφετείο. Τα θύματα του κρύβονται, σε εναλλασσόμενα καταλύματα και δεν κυκλοφορούν στο δρόμο… Ποτέ δεν ήταν πιο μακριά η Δικαιοσύνη από το δίκαιο.

Σήμερα, με την εν λόγω ανάρτηση, ο θύτης ανακοινώνει επιβεβαιώνει ότι δεν είναι ακίνδυνος για τα θύματα του. Ότι είναι ύποπτος για την τέλεση νέων αδικημάτων εναντίον τους και η απόφαση της απελευθέρωσης του ήταν λανθασμένη. Η Δικαιοσύνη οφείλει να αναλάβει την ευθύνη της γι’ αυτό και η Πολιτεία να προστατεύσει τα θύματα του».

Να υπενθυμίσουμε στο αναγνωστικό μας κοινό, πως μετά το άκουσμα της λέξης αθώος και τις λεκτικές αντιδράσεις, τα ΜΑΤ του κυρίου Θεοδωρικάκου που βρίσκονταν στην αίθουσα (!) επιτέθηκαν στους διαμαρτυρόμενους, ενώ ο εχθρικός εισαγγελέας της δίκης είχε δηλώσει πριν ζητήσει των αθώωση όλων των εμπλεκομένων, για όλες τις κατηγορίες: «Η καταγγέλλουσα μπορούσε να πράξει διαφορετικά και να πάρει άλλο δρόμο στη ζωή της» και πως «Οι άνθρωποι δεν καταδικάζονται με ιδεοληψίες», όπου από την χρήση της λέξης «ιδεοληψίες» και μόνο καταλαβαίνετε για τι περίπτωση πρόκειται.

Άλλη μια θλιβερή μέρα για την πολύπαθη δικαιοσύνη, μετά την χθεσινή απόρριψη της αναίρεσης του Αρείου Πάγου για τον καταδικασμένο για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, μεσίτη και μέλος του Πατριωτικού Μετώπου, Αθ. Χορταριά.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ