(Αν)Επίσημα υποψήφιος ο Υπουργός της Τραγωδίας Κώστας Καραμανλής

Ανεπίσημα επειδή φοβούνται τις αντιδράσεις του κόσμου ενάντια στην υποψηφιότητα του τέως Υπουργού Μεταφορών, με αποτέλεσμα να μην βρίσκουν το θάρρος να το ανακοινώσουν.

(Αν)Επίσημα υποψήφιος ο Υπουργός της Τραγωδίας Κώστας Καραμανλής
ΠΡΟΒΟΛΗ

Για την «υποψηφιότητα της ντροπής» φταίνε -σύμφωνα με το κυβερνητικό αφήγημα- τα υψηλά ποσοστά των ακροδεξιών κομμάτων στην Βόρεια Ελλάδα, σε συνδυασμό με την αποχώρηση από την πολιτική του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Αυτό υποχρέωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιλέξει τον Έβρο και την Α' Θεσσαλονίκης ως δεύτερη και τρίτη Περιφέρεια στις οποίες θα είναι υποψήφιος, μαζί με την γειτονιά των «ψυκτικών και επισκευαστών ανελκυστήρων», τον Δυτικό Τομέα Αθηνών (βλέπε: Ψυκτικός από το Περιστέρι).

Ο ίδιος ο Κώστας Αχιλλέα Καραμανλής δεν άντεξε να μείνει ούτε καν μια κοινοβουλευτική περίοδο μακριά από την πολύτιμη καρεκλίτσα του, πράγμα που αποδεικνύει πως η παραίτησή του ήταν ξεκάθαρα προσχηματική και #με_εντολή_Μητσοτάκη. Ξεχάστηκε η τραγωδία, ξεχάστηκε η παραίτηση του υπεύθυνου για την σύμβαση 717 ένα χρόνο πριν, ξεχάστηκαν οι προειδοποιήσεις των σωματείων πως επίκειται δυστύχημα. Αυτό που δεν ξεχνιέται είναι η δήλωση του Πρωθυπουργού για τον Κώστα Καραμανλή πως «θα συζητήσει μαζί του». Και τι είπαν; «Μην σκας Κωστάκη μου, όλα καλά;».

Ουσιαστικά πρόκειται για πολιτική κάλυψη του Υπουργού της Τραγωδίας από τον Πρωθυπουργό, έγκριση όλων ανεξαιρέτως των κινήσεων, των πράξεων και των παραλείψεών που οδήγησαν εκεί και για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως στην Νέα Δημοκρατία, όσες φορές και να πουν τις λέξεις «ενσυναίσθηση» ή «τοξικότητα», δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το νόημά τους.

«Έσβησε αθόρυβα» λοιπόν η υποτιθέμενη απόφαση της τελευταίας στιγμής που δίσταζαν και διστάζουν να ανακοινώσουν από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν προειλημμένη η απόφαση παραμονής του κύριου υπεύθυνου της τραγωδίας των Τεμπών στην Βουλή, με το πρόσχημα πως «δεν έχουμε πολυτέλειες για απώλειες στην Βόρεια Ελλάδα».
Με την σειρά μας ευχόμαστε στον Κώστα Καραμανλή μια ήσυχη προεκλογική περίοδο πάνω σε ανθρώπινες ζωές των οποίων το νήμα κόπηκε απότομα, επειδή δεν άκουσε τους υφισταμένους του που έφτασαν μέχρι το σημείο να του στείλουν εξώδικο για να προλάβει το κακό.

Ταυτόχρονα ζητάμε από τον λαό των Σερρών να τον «μαυρίσει».

Για ιστορικούς λόγους πλέον, στις 31 Οκτωβρίου 2022 επιδόθηκε από δικαστικό επιμελητή εξώδικο εκ μέρους της Πανελλήνιας Ενωσης Προσωπικού Έλξης που εκπροσωπεί τους μηχανοδηγούς, με παραλήπτες τον ΟΣΕ, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων και τη Hellenic Train. Στο εξώδικο γινόταν ρητή αναφορά στις επανειλημμένες οχλήσεις της Πανελλήνιας Ένωσης για την κακή κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου, την έλλειψη συντήρησης, τη μη λειτουργία των φωτοσημάτων, της τηλεδιοίκησης και του συστήματος ETCS το οποίο προστατεύει τα τρένα από ανθρώπινο λάθος.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ