Αστυνομικός καταγγέλλεται πως πήγε να πνίξει 15χρονο παιδί - Είχε «λάθος» χρώμα επιδερμίδας (video)

Επίθεση αστυνομικού εκτός υπηρεσίας στην Θεσσαλονίκη με ρατσιστικό κίνητρο καταγγέλθηκε από μητέρα 15χρονου παιδιού. Το παιδί νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με κακώσεις στο κεφάλι και μώλωπες.

Αστυνομικός καταγγέλλεται πως πήγε να πνίξει 15χρονο παιδί - Είχε «λάθος» χρώμα επιδερμίδας (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η μητέρα κατήγγειλε σε πρωινή εκπομπή του Mega, πως μετά τον ξυλοδαρμό, ο αστυνομικός έριξε κάτω τον 15χρονο και τον πάταγε επί 4 λεπτά με το γόνατό του. Όπως είπε η ίδια πήγε να τον πνίξει (δηλαδή πως το παιδί δεν μπορούσε να αναπνεύσει). Ο 15χρονος μαζί με έναν φίλο του βρίσκονταν στην πλατεία Αγίας Παρασκευής στην Μενεμένη Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά ισχυρίζονταν πως βρήκαν μια σακούλα με κρέας και επιχείρησαν να την αφήσουν στην εκκλησία να τα πάρει κάποιος που θα τα είχε ανάγκη. Πολίτες ειδοποίησαν τον εκτός υπηρεσίας αστυνομικό πως τα παιδιά και ειδικότερα ο 15χρονος είχαν κλέψει την σακούλα.

Στην συνέχεια όπως καταγγέλεται από την μητέρα ο αστυνομικός χτύπησε τον 15χρονο και τον έβρισε για το χρώμα του δέρματός του. Η μητέρα εξήγησε πως το παιδί έχει πιο σκούρο χρώμα δέρματος από την ίδια και πως το παιδί της την ρωτούσε αν έφταιγε…το χρώμα της επιδερμίδας του. Η ίδια μόλις πληροφορήθηκε το περιστατικό, πήγε και βρήκε τον αστυνομικό να του ζητήσει τον λόγο, ο οποίος σύμφωνα με την ίδια της απάντησε «καλά του έκανα». Στην συνέχεια φώναξε τον άντρα της και πατέρα του παιδιού, ο οποίος βρήκε τον αστυνομικό και τον φέρεται να τον χτύπησε. Ο αστυνομικός με την σειρά του πήγε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ώστε να έχει πραγματογνωμοσύνη της φερόμενης επίθεσης εναντίον του και εν τέλει συνελήφθησαν τόσο ο αστυνομικός όσο και ο πατέρας. Αργότερα αφέθησαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα.

Όπως δήλωσε η μητέρα, το παιδί άφησε την σακούλα έξω από την εκκλησία, ενώ ο φίλος του βρήκε την γυναίκα που την είχε ξεχάσει έξω από ένα βιβλιοπωλείο και της την παρέδωσε. Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει καμία καταγγελία για κλοπή. Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη το βράδυ, ενώ η μητέρα ανέφερε πως το παιδί είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση και πως νοσηλεύεται ακόμα.

Η κυρία που είχε αγοράσει τα κρέατα, ανέφερε πως η ίδια είχε ξεχάσει την σακούλα έξω από το κατάστημα. Ο δικηγόρος της οικογένειας αναφέρει πως ο αστυνομικός δεν δήλωσε την ιδιότητά του στο παιδί.

Η αστυνομία μέσω του αναπ. Γενικού Γραμματέα της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Χρήστου Συμεωνίδη, δήλωσε πως «το παιδί έπεσε κάτω μόνο του» και κατήγγειλε τους γιατρούς και το νοσοκομείο πως έγραψαν ψευδή ευρήματα… Στην Ελλάδα του κύριου Θεοδωρικάκου, όποιος έχει το σήμα και το όπλο έχει και το δίκιο (και όλοι οι άλλοι ψεύδονται), εκτός αν καταγγέλεται αστυνομική παρέμβαση υπέρ του γιου του Τάκη Θεοδωρικάκου, οπότε και φταίει ο αστυνομικός. Το περιστατικό αυτό έρχεται μόλις μια μέρα μετά την είδηση πως αστυνομικός έκανε γύρες με το υπηρεσιακό του όχημα και πωλούσε ναρκωτικά (και τι να κάνει ο άνθρωπος, την δουλειά του;). Για την συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί. Η υπόθεσή μας είναι πως θα δηλώσουν πως το περιπολικό πωλούσε μόνο του ναρκωτικά και αναβολικά.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ