Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση με εμπλοκή αστυνομικών - Εκβίαζαν, διακινούσαν όπλα και ναρκωτικά

Περισσότεροι από 60 οι εμπλεκόμενοι σε μία από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνταν στη χώρα μας. Η ογκωδέστατη δικογραφία που σχηματίστηκε αφορά σε βαριά κακουργήματα, όπως η δράση ομάδων μπράβων, τοκογλυφίες, εκβιασμοί, όπλα και ναρκωτικά.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση με εμπλοκή αστυνομικών - Εκβίαζαν, διακινούσαν όπλα και ναρκωτικά
ΠΡΟΒΟΛΗ

Μια ογκωδέστατη δικογραφία έχει φτάσει στην Εισαγγελία Αθηνών και αφορά σε απόρρητη έρευνα της Δίωξης Εκβιαστών για την εξάρθρωση μιας από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνταν στη χώρα μας, στην οποία μάλιστα εμπλέκεται πλήθος αστυνομικών, με τα ανάλογα εντάλματα σύλληψης να αναμένεται να εκδοθούν σύντομα.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από απόρρητη έρευνα δύο ετών, ήρθαν στο φως τα πολλά «πλοκάμια» της οργάνωσης αυτής, που είχε αναπτυχθεί σε διάφορα επίπεδα. Αναφέρεται επίσης πως εμπλέκονται σ’ αυτήν περισσότερα από 60 άτομα, ενώ 10 δράστες έχουν ήδη ταυτοποιηθεί.

Πρόκειται για μια έρευνα που ξεκίνησε με εντολή εισαγγελέα μετά από καταγγελία των θυμάτων και αφορούσε αρχικά σε υπόθεση απάτης, ωστόσο προέκυψαν και άλλα βαριά κακουργήματα, όπως η δράση ομάδων μπράβων, τοκογλυφίες, εκβιασμοί, πλαστογραφίες, όπλα, ναρκωτικά και ξέπλυμα χρήματος και άλλες απάτες.

Μεταξύ άλλων, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται να στόχευαν σε γνωστούς επιχειρηματίες, βιομήχανους, εργολάβους και γενικά ανθρώπους με οικονομική άνεση, τους οποίους εντόπιζαν στα μεγάλα καζίνο της χώρας. Πλησιάζοντας τα θύματά τους, τους υπόσχονταν υπερκερδοφόρες επενδύσεις. Δάνειζαν έτσι χρήματα στα θύματά τους, τα οποία εάν αυτοί δεν επέστρεφαν στην ώρα τους, το κύκλωμα έστελνε μπράβους που προχωρούσαν σε εκβιασμούς, ακόμη και σε ξυλοδαρμούς. Οι πληροφορίες να κάνουν λόγο για πέντε εμπλεκόμενους αστυνομικούς (εν ενεργεία).

Η λεία των μελών της ομάδας υπολογίζεται στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, προκαλώντας τεράστια οικονομική ζημιά. Για την υπόθεση έχει απευθείας ενημέρωση η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ