Κακιά Σκάλα: Φύλακες ανοίγουν τις γεννήτριες λίγο πριν περάσουν τα τρένα, ώστε να υπάρχει φως στις σήραγγες!

Στα πολλά προβλήματα που ήδη γνωρίζουμε έρχεται να προστεθεί ακόμα ένα καθώς, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, στη σήραγγα της Κακιάς Σκάλας φύλακες, 10 λεπτά πριν περάσει το τρένο, ανοίγουν γεννήτριες ώστε να υπάρχει φως.

Κακιά Σκάλα: Φύλακες ανοίγουν τις γεννήτριες λίγο πριν περάσουν τα τρένα, ώστε να υπάρχει φως στις σήραγγες!
ΠΡΟΒΟΛΗ

Όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερα μαθαίνουμε για τις άθλιες συνθήκες των ελληνικών σιδηροδρόμων. Πλησιάζουμε στους δύο περίπου μήνες από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, αλλά όπως φαίνεται πως δεν έχουν έρθει στο φως όλα τα ζητήματα που αφορούν τους ελληνικούς σιδηροδρόμους.

Στα πολλά προβλήματα που ήδη γνωρίζουμε έρχεται να προστεθεί ακόμα ένα καθώς, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, στη σήραγγα της Κακιάς Σκάλας φύλακες, 10 λεπτά πριν περάσει το τρένο, ανοίγουν γεννήτριες ώστε να υπάρχει φως!

Ναι, καλά διαβάσατε.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχουν τρεις γεννήτριες μέσα στις σήραγγες τις οποίες διαχειρίζονται δυο ιδιωτικοί σεκιούριτι που πληρώνει ο ΟΣΕ. Αυτοί παίρνουν εντολές από το κέντρο ελέγχου μέσω GSMR (σύστημα επικοινωνίας) για το πότε πρέπει να βάλουν μπρος τις γεννήτριες. Και αφού περάσει το τρένο, τότε τις κλείνουν και επικρατεί ξανά σκοτάδι...

Το πρόβλημα όμως δεν φαίνεται να σταματάει εδώ, καθώς οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι οι συγκεκριμένοι φύλακες δεν έχουν λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση για να χρησιμοποιούν το GSMR, με ανώτατο στέλεχος του ΟΣΕ να αναφέρει πάνω σε αυτό το γεγονός ότι «Έχει γίνει κάποιου είδους εκπαίδευση!».

Η συγκεκριμένη είδηση είναι η τρανή απόδειξη της τεράστιας ευθύνης της κυβέρνησης για την πολύ κακή κατάσταση στους σιδηροδρόμους, όπου τα προβλήματα ασφαλείας μοιάζουν ατελείωτα.

" style="background-image:url('https://img.youtube.com/vi//hqdefault.jpg');">
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ