Στο παλιό κόμμα Κανελλόπουλου «μετακομίζουν» τα ορφανά του Κασιδιάρη - χωρίς αυτόν

Αποδείχθηκε πως το ακροδεξιό μόρφωμα που περικλείει πολλά στελέχη της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, όχι μόνο ενδυναμώθηκε από την νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, αλλά απέδειξε πως το μετέωρο νομοθέτημα Βορίδη με τις 3 τροπολογίες δεν μαζεύονταν από πουθενά γιατί ήταν από την αρχή λάθος.

Στο παλιό κόμμα Κανελλόπουλου «μετακομίζουν» τα ορφανά του Κασιδιάρη - χωρίς αυτόν
ΠΡΟΒΟΛΗ

Στην επαναφορά του κόμματoς ΕΑΝ σε ενεργό πολιτικό κόμμα, που είχε ιδρύσει ο ίδιος στις 13 Φεβρουαρίου του 2022 αλλά ανέστειλε πρόσφατα τη λειτουργία του, προχώρησε ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, με αίτηση που κατέθεσε εκπρόσωπός του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Ουσιαστικά το ΕΑΝ πρόκειται να εντάξει στις γραμμές του τα ορφανά των Ελλήνων ΓΤΠ που με την σειρά τους αποτελούσαν τα ορφανά του Νίκου Μιχαλολιάκου και της Χρυσής Αυγής. Χαρακτηριστικό είναι πως από την εν εξελίξει έρευνα του 20/20, 13 μέλη από τους υποψήφιους της Χρυσής Αυγής στο ψηφοδέλτιο του 2019, είχαν ενταχθεί στις τάξεις των τότε Ελλήνων ΓΤΠ και μετέπειτα Ελλήνων. Αν το νούμερο σας φαίνεται μικρό, τα 13 αυτά άτομα ήταν μόνο από το Επικρατείας, την Α' Αθηνών, τον Β1 Βόρειο Τομέα Αθηνών και την Α΄Ανατολικής Αττικής. 

Καθώς πλέον ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος αναμένεται να προεδρεύσει του κόμματος ΕΑΝ, τα πρώην πια μέλη των Ελλήνων αναμένεται να βρουν πολιτική στέγη στο ΕΑΝ και να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Ταυτόχρονα υπάρχουν ήδη οι ζυμώσεις, ώστε να μπουν ακόμα περισσότεροι υποψήφιοι από όσους είναι με το ενάμιση πόδι εκτός Βουλής. Με λίγα λόγια φέρονται να οραματίζονται μια «μαύρη συμμαχία», ώστε το ΕΑΝ να λειτουργήσει ως κόμμα- «ομπρέλα» του ακροδεξιού χώρου περικλείοντας νεοναζί, φασίστες, νεοφιλελεύθερους ακροκεντρώους και νοσταλγούς της Χούντας.

Κλείνοντας να δώσουμε συγχαρητήρια στον κατά δήλωσή του Άδωνη Γεωργιάδη χουντικό κύριο Βορίδη που πήρε πάνω του το σκάρτο νομοθέτημα, χωρίς να λαμβάνει υπ' όψιν τις θεσμικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ. αλλά και θεσμικά από διαφορετικό μετερίζι πρωτοβουλίες των Καμπαγιάννη και Αλεβιζάτου σωστά κινούμενες θέσεις με διαφορές μεταξύ τους. Δυστυχώς καταλήγουμε σε ένα νομοθέτημα που ναι μεν μπλοκάρει τον Κασιδιάρη από το να κατέβει υποψήφιος, αλλά δεν τον εμποδίζει σε τίποτα να είναι ο σκιώδης αρχηγός από την φυλακή. Ταυτόχρονα με τέτοια διαφήμιση από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, πλέον το ΕΑΝ θα φαντάζει ως αντισυστημικό κόμμα, άσχετα αν η ακροδεξιά ήταν πάντα το λοστάρι στο χέρι των κυρίαρχων τάξεων της χώρας.  

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ