Είναι ένας πολίτης ικανός να διαλύσει ένα πολιτικό επιτελείο;

Είναι σαραντατέσσερις λέξεις αρκετές να γκρεμίσουν ένα σαθρό αφήγημα; Είναι.

Είναι ένας πολίτης ικανός να διαλύσει ένα πολιτικό επιτελείο;
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Γυρίζουμε πίσω ή προχωράμε μπροστά;» ρωτάει στο -επιστημονικής φαντασίας- προεκλογικό σποτάκι της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ναι, εγώ θέλω να γυρίσω πίσω στον Ιούλιο του 19. Όταν υπήρχε τηλεδιοίκηση. Όταν υπήρχε ο αδερφός μου» του απαντά ο Βαγγέλης Βλάχος που έχασε τον αδερφό του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών».

44 λέξεις. 1 άνθρωπος. Η ιστορία μίας χώρας. Που 4 χρόνια ζει στο σκοτάδι. Της συνεχούς απαξίωσής της. Ο πρωθυπουργός ρωτάει αν θέλουμε να γυρίσουμε πίσω η να προχωρήσουμε μπροστά. Και θέτει το μπροστά:

«Στις 21 Μαΐου ζητώ την εντολή σας για να κάνουμε πράξη τρεις μεγάλους εθνικούς στόχους: καλύτερους μισθούς για όλους, ένα πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος, και τη Δημόσια Δωρεάν Υγεία που μας αξίζει».

Στα τέσσερα χρόνια της ΝΔ, δεν υπήρξε «μπροστά». Υπήρξε μόνο πίσω. Με μέγιστη την ανάγκη να μην υπάρξει άλλη οπισθοδρόμηση θα απαντήσω με 44 λέξεις στους τρεις στόχους του Κυριάκου Μητσοτάκη.

44 λέξεις για τους τρεις στόχους

  • Σύνταγμα: ο θεμελιώδης νόμος επάνω στον οποίο βασίζεται η διαμόρφωση ολόκληρης της νομοθεσίας μιας χώρας όσον αφορά τα δικαιώματα και υποχρεώσεις του πολίτη, την οργάνωση και βασικούς κανόνες λειτουργίας του κράτους και των θεσμών. Πως προστάτευσε η ΝΔ τους τρεις στόχους, στα τέσσερα χρόνια;

  • Καλύτερους μισθούς για όλους: Σύμφωνα με τη Eurostat το μικτό ωρομίσθιο στην Ελλάδα ήταν πέρυσι χαμηλότερο από το μισό στην Ευρωζώνη. Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, ενέταξε στο τελευταίο νομοσχέδιο, τροπολογία η οποία αυξάνει σε 8.314,56 ευρώ, τον μισθό του διοικητή της Επιθεώρησης Εργασίας.

  • Ένα πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος: Αποτελεσματικό είναι το κράτος που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των πολιτών. Που δεν είναι διεφθαρμένο, πελατειακό, αναξιοκρατικό. Που δεν κάνει απευθείας αναθέσεις, δεν παρακολουθεί και δεν εξαθλιώνει τους πολίτες του. Που τους υπερασπίζεται και τους προστατεύει. Δεν τους σκοτώνει.
  • Δημόσια Δωρεάν Υγεία που μας αξίζει: Ο πρωθυπουργός και η ΝΔ, δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Αυτό αποδεικνύει ο τελευταίος στόχος που δεν ντρέπεται να ξεστομίζει ο Μητσοτάκης. Το ΕΣΥ διαλύεται και ξεπουλιέται. Μεθοδικά και συστηματικά ολόκληρη την τετραετία. Και εμείς μετράμε νεκρούς.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ