Ξύνουμε τον πάτο του βαρελιού - Στην 107η θέση η Ελλάδα στην ελευθερία του Τύπου

Στα τάρταρα για ακόμα μια χρονιά η χώρα μας στην έκθεση των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα!

Ξύνουμε τον πάτο του βαρελιού - Στην 107η θέση η Ελλάδα στην ελευθερία του Τύπου
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ακόμα μια αποτυχία με υπογραφή Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται πως πιστώνεται η χώρα μας. Καθώς στην ετήσια έκθεση των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, όπως αναφέρει το Politicoη Ελλάδα κατέλαβε την 107η θέση παγκοσμίως στην ελευθερία του Τύπου!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, λάβαμε ακόμα χειρότερη κατάταξη από την περσινή όπου και ήμασταν στη θέση 108, αλλά το Τσαντ κατάφερε να είναι σε δυσμενέστερη θέση από εμάς, με αποτέλεσμα να σκαρφαλώσουμε μια θέση πιο πάνω…

Για να καταφέρουμε φυσικά κάτι τέτοιο, σύμφωνα με την έκθεση, μεσολάβησαν οι αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ παράλληλα αναφέρεται και η υπόθεση της δολοφονίας Καραϊβάζ, η οποία δεν έχει εξιχνιαστεί ακόμη. Έτσι, η τριετία 2021-2023 είναι ένα γερό χαστούκι για την ελευθερία του Τύπου στη χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η έρευνα διεξήχθη ανάμεσα σε 180 χώρες παγκοσμίως, με την Ελλάδα να κοντράρει στα ίσα τη Σενεγάλη, το Κατάρ, την Αϊτή και την Ταϊλάνδη.

Μάλιστα το Politico κάνει και σχετική αναφορά για την αισθητή διαφορά που έχει η χώρα μας σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου, όπως είναι προφανές, είμαστε τελευταίοι των τελευταίων. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: «Το χάσμα μεταξύ της Ελλάδας και της υπόλοιπης Ε.Ε. έχει διευρυνθεί, ενώ τώρα βρίσκεται 23 θέσεις πίσω από τη δεύτερη χειρότερη Μάλτα, η οποία βελτίωσε τη βαθμολογία της στη φετινή κατάταξη».

Αναλυτικά οι κατατάξεις της Ελλάδας στις 180 χώρες που εξετάστηκαν:

  • 134η στον οικονομικό δείκτη
  • 130η στον κοινωνικό δείκτη
  • 100η στον πολιτικό δείκτη
  • 92η στον νομικό δείκτη
  • 91η στον δείκτη ασφάλειας

Ακόμα μια δυσφήμιση της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, ακόμα μια φορά που ξύνουμε τον πάτο του βαρελιού.

Εικονογράφηση: Suvajit Dey

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ