Κώστας Γενηδούνιας: «Η κατάσταση στον σιδηρόδρομο είναι ίδια με αυτήν της 28ης Φεβρουαρίου»

Κοινή συνέντευξη Τύπου από την Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σωματείων Μηχανοδηγών για τα Τέμπη πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 11 Μάη στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, με θέμα το δυστύχημα-έγκλημα των Τεμπών.

Κώστας Γενηδούνιας: «Η κατάσταση στον σιδηρόδρομο είναι ίδια με αυτήν της 28ης Φεβρουαρίου»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο πρόεδρος της ΠΕΠΕ, Κώστας Γενηδούνιας, στο πλαίσιο της συνέντευξης, έκανε λόγο για επιχείρηση στοχοποίησης των μηχανοδηγών για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αποκάλυψε ότι υπάρχει απόκρυψη κρίσιμων συνομιλιών για το δυστύχημα, υποστηρίζοντας ότι η δικογραφία δεν περιέχει όλες τις κρίσιμες συνομιλίες και τάχθηκε κατά της αύξηση των ταχυτήτων, υπογραμμίζοντας ότι δεν πληρούνται ακόμη οι προδιαγραφές ασφαλείας.

Ίδια κατάσταση

Κατήγγειλε ότι δύο μήνες μετά το έγκλημα των Τεμπών με την σύγκρουση των τρένων που οδήγησε στο θάνατο 57 ανθρώπους, η κατάσταση στον σιδηρόδρομο είναι ίδια με αυτήν της 28ης Φεβρουαρίου, λέγοντας ότι μέχρι σήμερα βασικές λειτουργίες στην κύρια γραμμή των σιδηροδρόμων ακόμη δεν έχουν αποκατασταθεί. Και το θέμα των αφύλακτων διαβάσεων δεν έχει λυθεί, αφού πρέπει να προχωρήσουν οι τοποθετήσεις προσωπικού, μέσω ΑΣΕΠ. Και σχολίασε ότι η Hellenic Train οφείλει να τοποθετηθεί για το πολύνεκρο δυστύχημα και «όχι να κρύβεται πίσω από τα συνδικάτα».

Στη συνέντευξη παρουσιάστηκαν έγγραφα μετά από έρευνα δύο μηνών, όπου αποδεικνύεται επίσημα πλέον πως από τον Ιούλιο του 2019 η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα που βγήκε εκτός λειτουργίας από φωτιά, ουδέποτε αποκαταστάθηκε μέχρι την φονική σύγκρουση.

Υπέρ των θέσεων του προέδρου της ΠΕΠΕ τάχθηκαν και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σωματείων Μηχανοδηγών (ALE) Juan Jesús García Fraile και ο πρόεδρος του Σωματείου Ιταλών Μηχανοδηγών Pietro Serbassi.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ