Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την Πανσπουδαστική στις φοιτητικές εκλογές

Η νίκη της Πανσπουδαστικής στις φοιτητικές εκλογές αναδεικνύει, λίγες μέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, ότι το πρόβλημα που έχει η Νέα Δημοκρατία στα πανεπιστήμια γιγαντώνεται όλο και περισσότερο. 

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την Πανσπουδαστική στις φοιτητικές εκλογές
ΠΡΟΒΟΛΗ

Την Τετάρτη 10 Μαΐου, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες αποφάσισαν να προχωρήσουν μπροστά, καθώς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, γύρισαν την πλάτη τους στη ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, τη φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, στις φοιτητικές εκλογές.

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η Πανσπουδαστική, η φοιτητική παράταξη της ΚΝΕ, μια πρωτιά που επιβεβαιώνει ότι η πάλαι ποτέ αίγλη και αυτοδυναμία της ΔΑΠ υποχωρεί και το αφήγημα της κυβέρνησης δεν πείθει τους φοιτητές.

Πέρυσι, η ΔΑΠ έχασε την πρωτιά στις φοιτητικές εκλογές από την Πανσπουδαστική για πρώτη φορά μετά από ένα σερί 36 ετών.

Η ΟΝΝΕΔ τότε επέμενε ότι η ΔΑΠ είναι η νικήτρια, την στιγμή που όλες οι φοιτητικές παρατάξεις συμφωνούσαν με την ΚΝΕ για το αποτέλεσμα των εκλογών. Φέτος, συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, καθώς η ΔΑΠ ανακοίνωσε ότι πήρε την πρωτιά με πάνω από 45%, ενώ έκανε λόγο και για νοθεία στις κάλπες.

Η τοξικότητα και η μικροπολιτική της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές αποτελεί μια συμπυκνωμένη εικόνα του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, την οποία ολοφάνερα οι φοιτητές δεν θέλουν στα πανεπιστήμια τους.

Η στάση των φοιτητών, λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές, δίνει μια ηχηρή απάντηση. Μια απάντηση έμπρακτη, που επιβεβαιώνει ότι οι μάχες που έδωσαν οι φοιτητές, τον τελευταίο χρόνο, με αποκορύφωμα τις κινητοποιήσεις για το έγκλημα των Τεμπών, όχι μόνο δεν ήταν μάχες χαμένες, αλλά έδωσαν νέα δυναμική στο φοιτητικό κίνημα.

Η φετινή πρωτιά της ΠΚΣ πολλαπλασίασε την δύναμη των φοιτητικών συλλόγων, καθώς έκανε ξεκάθαρο ότι η πλειοψηφία των φοιτητών είναι αντίθετη με την είσοδο της αστυνομίας στα πανεπιστήμια, με την στέρηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των πρώην ΤΕΙ (χαρακτηριστικό παράδειγμα τα Γεωπονικά), με την κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων και κατ’ επέκταση με όλα τα νομοθετήματα της κυβέρνησης για την «αναβάθμιση» της παιδείας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και σύσσωμη η ΔΑΠ θέλουν να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα των εκλογών, γιατί βρίσκονται σε πανικό. Έχοντας «φάει» ένα ηχηρό χαστούκι από τους νέους, που δεν δωροδοκούνται με φραγκοδίφραγκα και βαρύγδουπες υποσχέσεις, προσπαθούν με βία και νοθεία να αμφισβητήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Γιατί αυτό δεν ήταν αποτέλεσμα του «πάμε και όπου βγει» αλλά της δυσφορίας και της μαζικής κατακραυγής για την εγκληματική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση

Οι φοιτητές μπορούν να κάνουν την αρχή για μια ουσιαστική αλλαγή και αυτήν την δύναμη η κυβέρνηση την φοβάται.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ