Δημοσίευμα του γερμανικού Τύπου «μετράει» τα σκάνδαλα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Για τα σκάνδαλα που σημάδεψαν τη θητεία της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και απειλούν την αυτοδυναμία του στις εκλογές μιλά το γερμανικό δημοσιογραφικό δίκτυο RND.

Δημοσίευμα του γερμανικού Τύπου «μετράει» τα σκάνδαλα της κυβέρνησης Μητσοτάκη
ΠΡΟΒΟΛΗ

Στον παλμό των βουλευτικών εκλογών τις 21ης Μαΐου χτυπάει και η ατζέντα των Μέσων του εξωτερικού. Μετά το δημοσίευμα των Financial Times, που σχολίαζε πως με αφορμή το σκάνδαλο των υποκλοπών «αναδείχθηκαν τα προβλήματα» που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με το κράτος δικαίου, καθώς και ότι οι παράνομες παρακολουθήσεις «αμαύρωσαν τη φήμη του Κυριάκου Μητσοτάκη», τώρα και ο γερμανικός τύπος κάνει αναφορά στα έργα και στις ημέρες της διακυβέρνησης της ΝΔ.

Φυσικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δίστασε να αξιοποιήσει το γεγονός αυτό προς δικό του επικοινωνιακό όφελος. Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στη Νάουσα, επιχείρησε για άλλη μια φορά να παρουσιάσει στους πολίτες μία εικονική πραγματικότητα, όταν αναφέρθηκε σε περσινό άρθρο των Financial Times, το οποίο μιλούσε υποτίθεται για το «οικονομικό θαύμα» της χώρας, ξεχνώντας την ίδια ώρα να αναφερθεί στο πρόσφατο άρθρο, αλλά ξεχνώντας και να διευκρινίσει πως το εν λόγω άρθρο γνώμης ήταν του προέδρου του Rockefeller International Ruchir Sharma και πως δεν απηχεί απαραίτητα τις απόψεις της εφημερίδας.

Με πρόσφατο άρθρο, λοιπόν, που φέρει τον τίτλο «Οι πιο σημαντικές εκλογές εδώ και δεκαετίες: Ο Μητσοτάκης παλεύει για την αυτοδυναμία στην Ελλάδα», το γερμανικό δημοσιογραφικό δίκτυο RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND) αναφέρεται στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, στην οποία είναι μάλλον απίθανο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πετύχει το στόχο του.

Στη συνέχεια, αφού κάνει αναφορά στις πολιτικές βλέψεις των αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων, ο αρθρογράφος ακολουθεί το ίδιο αφήγημα περί οικονομικής επιτυχίας και ισχυρίζεται πως κανένας δεν μιλάει πλέον σήμερα για “Grexit”, αφού η χώρα ετοιμάζεται να επιστρέψει στην πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα, με το χρέος να έχει μειωθεί πολύ γρήγορα τα τελευταία δύο χρόνια, χάρη στην «ισχυρή οικονομική ανάπτυξη». Συνεχίζει, όμως, με το σχολιασμό πως ακόμα κι αυτό το οικονομικό ρεκόρ επισκιάστηκε από σκάνδαλα, τα οποία το άρθρο ονοματίζει ένα προς ένα. 

«Πέρυσι αποκαλύφθηκε ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών παρακολουθούσε δεκάδες επιχειρηματίες, δημοσιογράφους, στρατιωτικούς και πολιτικούς. Ο Μητσοτάκης ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τίποτα γι' αυτό. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, πάντως, τα δύο τρίτα των Ελλήνων δεν τον πιστεύουν».

Αμέσως μετά γίνεται αναφορά στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, το οποίο αποκάλυψε τις «σκανδαλώδεις παραλείψεις, ελλείψεις ασφάλειας και τον νεποτισμό» που διέκρινε το κρατικό σιδηροδρομικό δίκτυο. Κι αυτό ήταν «το δεύτερο κρούσμα κατάφωρης κρατικής αποτυχίας», μιας και οι τεράστιες πυρκαγιές του 2021 κατέστρεψαν σχεδόν όλες τις δασικές εκτάσεις στη Βόρεια Εύβοια, με τον πρωθυπουργό να κάνει λόγο για «λάθη από τα οποία πρέπει να μάθουμε».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ