ΟΕΝΓΕ: Δεν αφήνουν τους γιατρούς να πάνε να ψηφίσουν!

Σαφέστατη παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας από διοικητές νοσοκομείων, αλλά και από υγειονομικές περιφέρειες.

ΟΕΝΓΕ: Δεν αφήνουν τους γιατρούς να πάνε να ψηφίσουν!
ΠΡΟΒΟΛΗ

Απίστευτες είναι οι καταγγελίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, λίγες ώρες πριν τις εκλογές. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΕΝΓΕ, σημειώνονται περιστατικά όπου δεν αφήνουν γιατρούς να πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή που μας έρχεται!

Πιο συγκεκριμένα, μόνιμοι, ειδικευόμενοι αλλά και αγροτικοί γιατροί καταγγέλλουν ότι διοικητές νοσοκομείων, αλλά και υγειονομικές περιφέρειες δεν χορηγούν την προβλεπόμενη εκλογική άδεια στους υγειονομικούς για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, με πρόφαση τις «επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες». Και όλα αυτά, ξαφνικά, λίγο πριν την Κυριακή των εκλογών.

Ο ΟΕΝΓΕ, στην ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για σαφέστατη παραβίαση του εκλογικού νόμου και καλεί τα Υπουργείο Υγείας και Εσωτερικών αλλά και τον πρωθυπουργό να παρέμβουν άμεσα.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece

Αθήνα 18 Μάϊου 2023

Α.Π:13035

ΠΡΟΣ:

ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΟ

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΠΛΕΥΡΗ ΘΑΝΟ

ΤΗΝ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΓΚΑΓΚΑ ΜΙΝΑ

ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, κ. ΣΠΑΝΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΕ

ΜΕΛΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ

ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΝ

ΦΟΡΕΙΣ

ΜΜΕ

Έχουμε ως ΟΕΝΓΕ λάβει καταγγελίες από συναδέλφους (μόνιμους, ειδικευόμενους και αγροτικούς) από διάφορες περιοχές της χώρας πως διοικήσεις νοσοκομείων και ΥΠΕ αρνούνται να χορηγήσουν εκλογικές άδειες στους γιατρούς επικαλούμενες «επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες», τις οποίες αιφνίδια θυμήθηκαν τώρα τρεις (3) μέρες πριν τις εκλογές και τις οποίες δεν είχαν φροντίσει να καλύψουν τόσα χρόνια.

Η άρνηση αυτή σαφέστατα αποτελεί παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας.

Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, την Υπουργό Εσωτερικών και τον Πρωθυπουργό να παρέμβουν άμεσα και να αναιρέσουν αυτές τις προκλητικές και έκνομες «απαγορεύσεις», προκειμένου οι συνάδελφοι να ασκήσουν ανεμπόδιστα το εκλογικό τους δικαίωμα.

Είναι πρόκληση στο βωμό της χρόνιας υποστελέχωσης των δομών υγείας, να θυσιάζεται ακόμα και το θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα της συμμετοχής στις εκλογές.

Είναι πρόκληση να εμποδίζουν τους συναδέλφους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με πρόσχημα δήθεν την προστασία της υγείας του λαού, αυτοί που την θυσιάζουν καθημερινά για τα κέρδη των λίγων.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ