Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας: Φόβος και αβεβαιότητα εξαιτίας του εκλογικού αποτελέσματος

Καμία αισιοδοξία δεν φαίνεται να αισθάνονται τα μέλη της ColourYouth - Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, που μέσα από ανακοίνωσή τους με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα, παρατηρούν μετατόπιση προς την ακροδεξιά με κυρίους στόχους τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, τις γυναίκες, τα μεταναστά, τα φτωχά και τα ανάπηρα άτομα.

Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας: Φόβος και αβεβαιότητα εξαιτίας του εκλογικού αποτελέσματος
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το εκλογικό αποτέλεσμα έχει αιφνιδιάσει όλους όσοι δεν περίμεναν σε καμία περίπτωση την τόσο μεγάλη κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και ιδίως τις διάφορες μειονότητες, που απειλούνται από τον συντηρητισμό.

Πιο συγκεκριμένα, η Colour Youth - Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας εκφράζει την αβεβαιότητά της για το μέλλον και τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Μέσα από σχετική ανάρτηση, η ομάδα σχολιάζει πως «η ψήφος μετατοπίστηκε προς την ακροδεξιά», αφού κόμματα με αποδεδειγμένα ρατσιστικό, ομοφοβικό και τρανσφοβικό λόγο επικρατούν στην πολιτική σκηνή.

Διαβάστε ολόκληρη την τοποθέτηση της Colour Youth:

«Το αποτέλεσμα των εκλογών μάς προκαλεί μούδιασμα και μας κάνει να νιώθουμε μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον και τα δικαιώματά μας.

Παρακολουθήσαμε, για ακόμα μία φορά, να παίρνουν υψηλά ποσοστά κόμματα που εκφράζουν ρατσιστικό, ομοφοβικό και τρανσφοβικό λόγο στη δημόσια σφαίρα και να επικρατούν οι συντηρητικές φωνές της πολιτικής σκηνής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις ζωές μας. Η ψήφος μετατοπίστηκε προς την ακροδεξιά.

Το χθεσινό αποτέλεσμα ήταν ένας καθρέφτης του κλίματος που βιώνει η κοινότητά μας το τελευταίο διάστημα στην Ευρώπη και στον κόσμο. Ένα κλίμα ανασφάλειας και φόβου με κυρίους στόχους τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, τις γυναίκες, τα μεταναστά, τα φτωχά και τα ανάπηρα άτομα.

Ας παραμείνουμε δυνατά και αλληλέγγυα!».

Ο συντηρητισμός απειλεί τις μειονότητες

Είναι γεγονός πως οι περισσότεροι από όσους εμφορούνται από συντηρητικές, υπερεθνικιστές και υπερορθόδοξες απόψεις συνιστούν πιθανή απειλή για τον προοδευτισμό και τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα. Και τα τελευταία χρόνια η Ευρώπη μοιάζει να βυθίζεται όλο και περισσότερο μέσα σε αυτό το σκοτάδι του συντηρητισμού και του ρατσισμού.

Στη γειτονική Ιταλία, η πρωθυπουργός της χώρας Τζόρτζια Μελόνι έχει ορκιστεί από την πρώτη μέρα της εκλογής της να καταπολεμήσει αυτό που αποκαλεί «ιδεολογία του φύλου» και το «λόμπι των ΛΟΑΤ». Στην Ουγγαρία, ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, για τον οποίο γίνεται πολύς λόγος τις τελευταίες μέρες (γιατί άραγε; Ίσως γιατί ο δικός μας πρωθυπουργός θέλει να του μοιάσει), είναι γνωστό ότι ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση για νομοσχέδιο που έθετε περιορισμούς εις βάρος των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων και ΛΟΑΤΚΙ+.

Και στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα έχουν ένα σωρό λόγους να νιώθουν απειλή και φόβο για όσους βρίσκονται στην εξουσία. Για παράδειγμα, έχουμε το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου «Ελληνική Λύση», ένα κόμμα με σαφείς αντιΛΟΑΤΚΙ+ απόψεις. Ο πρόεδρος του έχει εκστομίσει διάφορες χυδαιότητες, όπως η επίθεσή του προς τον θεσμό των pride, τον οποίο χαρακτήρισε ως «εκφυλισμό της επιλογής κάποιων ατόμων», ενώ έχει φροντίσει να καλύψει τα νώτα του με τη γνωστή φράση «δε με νοιάζει τι κάνει ο άλλος στο κρεβάτι του».

Αλησμόνητη είναι, τέλος, και η πρόσφατη επίθεση του πρώην προέδρου της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος σε εκδήλωση πριν από μερικές εβδομάδες, έδειξε το πρόσωπο της «σκληρής δεξιάς» απέναντι στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ με την εξής δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις: «Στα χρόνια του Μεσαίωνα τσακώνονταν, για το “φύλο των αγγέλων”. Σήμερα τσακωνόμαστε για το πόσα είναι τα “φύλα” των ανθρώπων. Είναι λάθος για τη Δύση αυτός ο καταχρηστικός δικαιωματισμός, που οδηγεί σε μια και ακατανόητη “νέα γλώσσα” πολιτικής ορθότητας».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ