Γυναικοκτονία στην Χαλκιδική - Από τύχη ζει το 8χρονο παιδί

Σε περίπου 30 ώρες έχουμε κατά πάσα πιθανότητα δύο απανωτές γυναικοκτονίες: Πριν λίγο βρέθηκε νεκρή μια γυναίκα κοντά στην ηλικία των 50 ετών στην Βαρβάκειο αγορά από περαστικούς. Έφερε σημάδια στον λαιμό, μάλλον από μαχαίρι ή άλλο αιχμηρό αντικείμενο.

Γυναικοκτονία στην Χαλκιδική - Από τύχη ζει το 8χρονο παιδί
ΠΡΟΒΟΛΗ

Χθες τα ξημέρωματα στην Χαλκιδική, ένας 36χρονος δολοφόνησε την 39χρονη σύζυγό του μπροστά στο 8χρονο παιδί του το οποίο και τραυματίστηκε σοβαρά αλλά εκτός κινδύνου. Η μητέρα σύμφωνα, με φίλους του ζευγαριού, μετά από τσακωμούς με τον 36χρονο του δήλωσε την επιθυμία της να χωρίσουν. Αυτό ήταν αρκετό για τον 36χρονο ώστε να την δολοφονήσει χθες τα ξημερώματα, σε ένα χρονικό παράθυρο 3 με 6 το πρωί. Ο δράστης αφού την πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα, συνέχισε να την κυνηγά για να την αποτελειώσει. Ακούγεται σαν θρίλερ, αλλά αυτές είναι οι πραγματικές ζωές εκατοντάδων γυναικών στην ελληνική επικράτεια: Ένα θρίλερ χωρίς τέλος ή με κακό τέλος. Συνολικά η μητέρα πυροβολήθηκε 4 φορές με τα τραύματα στο στήθος να είναι τα μοιραία. Ο «οικογενειάρχης» μετά την γυναικοκτονία έδωσε τέλος στην ζωή του, κάτι που τουλάχιστον μας γλιτώνει από τους αυτόκλητους υπερασπιστές του δολοφόνου. Το 8χρονο παιδί βρέθηκε στην αγκαλιά της μητέρας του, ενώ στο σπίτι βρέθηκαν πολλές πατημασιές του παιδιού καθώς για κάποιες ώρες ήταν μόνο στο σπίτι με τους νεκρούς γονείς του, αιμορραγώντας και σε κατάσταση σοκ. Η οικογένεια είχε δύο παιδιά, εκ των οποίων η 12χρονη κόρη τους διανυκτέρευσε στην γιαγιά της.

Ο 8χρονος υποβλήθηκε στο πρώτο από σειρά χειρουργείων. Ο Διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής, Δρ. Τσικόπουλος, δήλωσε:

«Η ζωή του παιδιού δεν κινδυνεύει αυτήν τη στιγμή, δεν ξέρουμε στο μέλλον αλλά είναι σε πολύ καλά χέρια στη Μονάδα Παίδων του Ιπποκρατείου. Οι συνάδελφοι δίνουν τα πάντα για το παιδί, όπως σε όλα τα παιδάκια άλλωστε, αλλά σε αυτό ακόμα περισσότερο και πιστεύω ότι θα πάει καλά. Τα τραύματά του κυρίως εντοπίζονται στο χέρι, στο δεξιό αντιβράχιο όπου έχει ένα τεράστιο έλλειμμα δερματικο και μυϊκό. Οι τένοντες επίσης έχουν επηρεαστεί, όπως και το πιο σοβαρό είχε διατομή του ωλένιου νεύρου. Αυτό δεν αποκατάστηθηκε ακόμη, θα γίνουν στο μέλλον διάφορες άλλες επανορθωτικές επεμβάσεις, θα γίνουν και άλλα χειρουργεία», προσθέτοντας «έγινε μια μεγάλη κινητοποίηση όλου του μηχανισμού του ΕΣΥ και μας συνέδραμαν οι γιατροί από τα νοσοκομεία Παπανικολάου και Παπαγεωργίου».

Ο Διευθυντής αναφέρθηκε και στην λοιπή περίθαλψη του παιδιού: «Ψυχολογικά δε μπορούμε να ξέρουμε πως είναι το παιδί αυτή τη στιγμή, αλλά έχει κινητοποιηθεί και ο μηχανισμός των ψυχιάτρων, των παιδοψυχολόγων, των κοινωνικών λειτουργών, για να υποστηρίξουν το παιδί».

Δεν γνωρίζουμε αν η γυναίκα ζούσε σε κακοποιητική σχέση για καιρό ή αν η βία κλιμακώθηκε απότομα. Αν ήταν δηλαδή από τις περιπτώσεις που ζήτησε βοήθεια και δεν την έλαβε ποτέ. Στην Ελλάδα και ειδικά στην επαρχία, δεν υπάρχουν σπίτια φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών στον απαιτούμενο αριθμό.

Φωτογραφία: halkidikinews.gr

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ