Θέλει ο Άδωνις να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει (video)

Ο χρήστης Άδωνις Γεωργιάδης αισθάνεται μόνος στην τοποθεσία ΝΔ. Μετά τον Δένδια, άδειασμα και από Μητσοτάκη για τις 180 έδρες: «Δεν θέλω να αλλάξω το Σύνταγμα μόνος μου».

Θέλει ο Άδωνις να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το 40% άνοιξε την όρεξη του καλυτέρου υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη. Η τεράστια νίκη της Νέας Δημοκρατίας τον θόλωσε και δεν κρατήθηκε, εκδηλώνοντας τα ειλικρινή αισθήματά του και τις προθέσεις του σε σχέση με τη διακυβέρνηση της χώρας. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και άλλοτε πολυαγαπημένο -άτακτο μεν πολύ χρήσιμο δε- παιδί του Κυριάκου Μητσοτάκη, έπεσε λόγω αλαζονείας σε μέγιστο γλωσσικό ατόπημα.

Με διθυραμβικό ύφος ενημέρωσε το εκλογικό πάνελ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ όπου βρισκόταν, ότι στόχος της ΝΔ στις επικείμενες εκλογές είναι να πάρει το κόμμα του 180 έδρες στη Βουλή ώστε να προχωρήσει σε αναθεώρηση του Συντάγματος.

«Ασφαλώς στο νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται, βλέπουμε όλοι μας τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο. Ένας διακηρυγμένος στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η αλλαγή του Συντάγματος. Να πούμε στον κόσμο ότι τώρα το στοίχημα στις δεύτερες εκλογές δεν είναι η Νέα Δημοκρατία να είναι κυβέρνηση αλλά να πάρουμε 180 έδρες μόνοι μας και να πάμε να αλλάξουμε το Σύνταγμα».

Πρωτοκλασάτο άδειασμα

Η ταραχή που προκάλεσε η -μεταξύ όλων των υπολοίπων και άσχετη- θέση του Άδωνη έκανε τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια να σπεύσει να μαζέψει τα αμάζευτα, αποδοκιμάζοντας ευθέως τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. και δηλώνοντας στον ΑΝΤ1 τα εξής: «Τώρα για μας ποια είναι η πρόκληση; Να μην επιδειχθεί η παραμικρή αλαζονεία. Προφανώς υπάρχουν διάφορες αντιλήψεις μέσα στη Ν.Δ. Ακούω, διαβάζω, υπάρχει μια αντίληψη που λέει να το πάμε, να φτάσουμε στο 180 και από εκεί και πέρα να μπορούμε να αλλάξουμε και το Σύνταγμα, να αλλάξουμε συνολικά το γίγνεσθαι στη χώρα. Εγώ θα προσυπέγραφα μια πολύ πιο σεμνή αντίληψη. Να κρατήσουμε ένα πολύ καλό ποσοστό, να έχουμε μια δεύτερη τετραετία συνέχισης της πρώτης και από εκεί και πέρα να μπορέσουμε πραγματικά να οδηγήσουμε τη χώρα σε ένα καλύτερο ευρωπαϊκό αύριο. Αυτή θα ήταν η δική μου συνταγή επιτυχίας. Νομίζω ότι αυτή είναι και η συνταγή επιτυχίας που θα επιλέξει ο πρωθυπουργός».

Ο υπουργός Εξωτερικών και πρώτος σε σταυρούς βουλευτής στη χώρα, έδωσε το σήμα καθώς οι δηλώσεις Γεωργιάδη πλήττουν την προσπάθεια του Μαξίμου να αποφευχθούν στην προεκλογική περίοδο αλαζονικές συμπεριφορές που μπορεί να τρομάξουν μερίδα ψηφοφόρων της Ν.Δ., εν όψει της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης.

Άλλα λέω, άλλα θέλω και άλλα εννοώ

Ο Γεωργιάδης έπιασε το υπονοούμενο και με παρέμβαση στον Real Fm ανέφερε, επιχειρώντας να κάνει το μαύρο άσπρο: «Συμφωνώ απολύτως με τη δήλωση του κ. Δένδια, εγώ ποτέ δεν υπονόησα αυτό που μου χρεώνουν... Μα και να είχαμε 180, το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο, είναι απίθανο σενάριο, και να είχαμε 180, η συνταγματική αναθεώρηση θέλει και επόμενες εκλογές. Δεν σημαίνει ότι ψηφίζουμε 180 και αλλάζει το Σύνταγμα».

Αρχηγικό μάλωμα και επιστράτευση του παντός καιρού: Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει

Μιλώντας στον Alpha, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, φοβούμενος για την ζημιά που μπορεί να κάνει η δήλωση Γεωργιάδη, είπε για τη συνταγματική αναθεώρηση: «Είναι πρακτικά αδύνατον να λάβει η ΝΔ 180 βουλευτές, ειδικά εάν μπουν περισσότερα κόμματα στη Βουλή. Ωστόσο η ΝΔ ψάχνει συγκλίσεις εάν θέλουμε να αλλάξουμε το Σύνταγμα. Ούτε αριθμητικά είναι εφικτό, ούτε η φιλοσοφία του Συντάγματος είναι αυτή. Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στα fake news για ιδιωτικοποίηση του νερού και απολύσεις. Δεν μαθαίνουν από τίποτα, έχασαν 20 μονάδες και συνεχίζουν τα ίδια. Είμαι ρεαλιστής, θέλω μία άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά για την αναθεώρηση του Συντάγματος έχουμε καιρό να μιλήσουμε, καθώς δεν μπορεί να γίνει πριν το 2025».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ