Ο Ιερώνυμος, η «άγια ψήφος» και ο Μητσοτάκης στο Άγιο Όρος

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία είναι φανερό πως προσπαθεί να βάλει φρένο στην διαρροή ψήφων από την δεξιά πολυκατοικία προς το κόμμα ΝΙΚΗ. Ταυτόχρονα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται το Άγιο Όρος όπου αναμένεται να διανυκτερεύσει το Σάββατο βράδυ.

Ο Ιερώνυμος, η «άγια ψήφος» και ο Μητσοτάκης στο Άγιο Όρος
ΠΡΟΒΟΛΗ

Παρά το φρένο που επιχείρησε να βάλει ο Αρχιεπίσκοπος στους μητροπολίτες του που στηρίζουν τον σκοταδιστικό σχηματισμό της ΝΙΚΗ(ς) περισσότερο και της Ελληνικής Λύσης σε μικρότερο βαθμό, το ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται μοιάζει ανατριχιαστικά με αυτό που στοχεύει ο Κυριάκος Βελόπουλος αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Τον πληθυσμό των Ελλήνων της Ρωσίας που έχει επαναπατριστεί στην Ελλάδα και επηρεάζεται από την Ρωσική Εκκλησία και τους παρεκκλησιαστικούς κύκλους (και είναι χιλιάδες οι ελληνορώσοι), τους παλαιοημερολογήτες και κάθε ακροατήριο που επιλέγει βάσει υποδείξεων των πνευματικών του ηγετών, το αντιΛΟΑΤΚΙ κοινό που υπογραμμίστηκε με την επίθεση των ΜΑΤ στο αυτοοργανωμένο Pride της Θεσσαλονίκης, αλλά και τους αντιεμβολιαστές και φιλορώσους τους οποίους ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει χάσει ανεπιστρεπτί, αλλά η Ελληνική Λύση και η ΝΙΚΗ στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό σε αυτούς για την είσοδο τους στην Βουλή. Ταυτόχρονα σημαντικό είναι το κομμάτι της χρυσαυγίτικης ψήφου του 2019, από όπου η Ελληνική Λύση άντλησε το 24,5% (*συν/πλην 42.000 ψήφοι), η Νέα Δημοκρατία το 18% (*συν/πλην 32.000 ψήφοι) και η ΝΙΚΗ άντλησε αδιευκρίνιστο, αλλά μεγαλύτερο ποσοστό από όλους. 

Το Άγιο Όρος έχει 1.774 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2021. Αν κάποιος πιστεύει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα το επισκεφθεί για 1.774 ψήφους κάνει λάθος. Μαζί με τον διάδοχό του και γιο του Κωνσταντίνο, θα επισκεφτούν το Άγιο Όρος για να δείξει στον μικρό πως γίνονται οι δουλειές. Να του δείξει το πώς να επισκέπτεται 5 μοναστήρια διαφορετικών συμφερόντων, πώς ζητά την στήριξή τους και τι υπόσχεσαι σε αντάλλαγμα. Είναι απολύτως βέβαιο πως η επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη είναι υψηλού συμβολισμού. Αλλά ταυτόχρονα ο σκοπός είναι υψηλής προτεραιότητας, ώστε να ανακοπεί το κύμα φυγής προς τα δεξιά του. Ο φόβος της απώλειας της αυτοδυναμίας είναι πολύ μεγάλος, ειδικά με την επτακομματική εν όψει και ο Κ. Μητσοτάκης σε καμία περίπτωση δεν θέλει να τον κρατάει κανείς, αλλά όπως έδειξε η σύγχρονη πολιτική ιστορία (υποκλοπές, Κράτος Δικαίου και άλλα), μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.

Να κρατήσουμε πως η παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου ήταν κάτι περισσότερο από ηχηρή και αν περιμένουμε λίγο, μπορούμε να δούμε πιο ήταν το αντάλλαγμα.

Ολοφάνερο το εκλογικό αποτύπωμα του κόμματος ΝΙΚΗ στη Βόρειο Ελλάδα (αποτύπωση άνω του 2,92%).

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ