Σε οδό «Βαγγέλη Γιακουμάκη» μετονομάστηκε ο δρόμος που δολοφονήθηκε ο φοιτητής

Στην χώρα των αθώων, κανείς να μην ξεχάσει και τίποτα να μην ξεχαστεί.

Σε οδό «Βαγγέλη Γιακουμάκη» μετονομάστηκε ο δρόμος που δολοφονήθηκε ο φοιτητής
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η Δημοτική Αρχή στα Ιωάννινα υλοποίησε την απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου και προχώρησε στην μετονομασία του δρόμου στον οποίο δολοφονήθηκε ο τότε φοιτητής του τμήματος Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλης Γιακουμάκης.

«Η υπόθεση με τον αδικοχαμένο Γιακουμάκη απασχόλησε έντονα όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά και το Πανελλήνιο λόγω του τραγικού θανάτου του και γιατί έφερε στο φως στο πρόβλημα της κακοποίησης και βίαιων συμπεριφορών που συχνά αποσιωπώνται», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών.

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης υπήρξε θύμα σωματικής και λεκτικής βίας από ομάδα συντοπιτών του, με τους οποίους φοιτούσε στην ίδια σχολή. Ο 20χρονος τότε Βαγγέλης εξαφανίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 2015 και το πτώμα του βρέθηκε στις 15 Μαρτίου του ίδιου έτους με τραύματα από μαχαίρι.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει, και ακόμα απασχολεί την κοινή γνώμη, όχι μόνο λόγω της βαρβαρότητας και του τραγικού θανάτου, αλλά επειδή για πρώτη φορά η ελληνική κοινωνία ήρθε αντιμέτωπη με το bullying και τα προβλήματα κακοποίησης και βίας που αυτό ανέδειξε, τα οποία έως τότε δεν λαμβάνονταν σοβαρά και για τα οποία δεν υπήρχε ενημέρωση και αντιμετώπιση.

 «Ήταν υποχρέωση της Δημοτικής αρχής να τιμήσει τον Βαγγέλη Γιακουμάκη που έπεσε θύμα bullying και έγινε σύμβολο χιλιάδων ανθρώπων κάθε ηλικίας, και να στείλουμε το μήνυμα κυρίως στα νέα παιδιά ότι δεν πρέπει να σιωπούν όταν βιώνουν καταστάσεις βίας και οποιοδήποτε ρατσισμό», δήλωσε ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου και κατέληξε: «Η κοινωνία μαζί με την πολιτεία έχουν υποχρέωση και καθήκον να χτυπήσουν αυτά τα φαινόμενα για να μην χαθεί για ανάλογη αιτία άλλη ανθρώπινη ψυχή».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών

Για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη και τη μνήμη του

 Η Δημοτική αρχή υλοποιώντας απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού συμβουλίου έδωσε το όνομα του 20χρονου από την Κρήτη σπουδαστή της γαλακτοκομικής σχολής Βαγγέλη Γιακουμάκη στον δρόμο που άφησε την τελευταία του πνοή πριν από οχτώ χρόνια.

 Η υπόθεση με τον αδικοχαμένο Γιακουμάκη απασχόλησε έντονα όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά και το Πανελλήνιο λόγω του τραγικού θανάτου του και γιατί έφερε στο φώς στο πρόβλημα της κακοποίησης και βίαιων συμπεριφορών που συχνά αποσιωπούνται.

 Με δήλωσή του ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου τόνισε ότι "ήταν υποχρέωση της Δημοτικής αρχής να τιμήσει τον Βαγγέλη Γιακουμάκη που έπεσε θύμα bullying και έγινε σύμβολο χιλιάδων ανθρώπων κάθε ηλικίας , και να στείλουμε το μήνυμα κυρίως στα νέα παιδιά ότι δεν πρέπει να σιωπούν όταν βιώνουν καταστάσεις βίας και οποιοδήποτε ρατσισμό ..." Και κατέληξε: "Η κοινωνία μαζί με την πολιτεία έχουν υποχρέωση και καθήκον να χτυπήσουν αυτά τα φαινόμενα για να μην χαθεί για ανάλογη αιτία άλλη ανθρώπινη ψυχή".

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ