Ναυάγιο στην Πύλο: 59 νεκροί και 104 διασωθέντες μέχρι αυτή την ώρα - 750 επέβαιναν στο μοιραίο αλιευτικό

Σύμφωνα με πληροφορίες του Aegean Boat Report, που επικαλείται ενημέρωση του Watch The Med - Alarmphone σε χθεσινή επικοινωνία με το σκάφος, ο αριθμός των επιβαινόντων άγγιζε τις 750 ψυχές.

Ναυάγιο στην Πύλο: 59 νεκροί και 104 διασωθέντες μέχρι αυτή την ώρα - 750 επέβαιναν στο μοιραίο αλιευτικό
ΠΡΟΒΟΛΗ

Όλα τα νέα που έρχονται από το ναυάγιο αλιευτικού σκάφους 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου είναι θλιβερά και δυσοίωνα στην καλύτερη των περιπτώσεων. Μέχρι στιγμής υπάρχουν 59 νεκροί ανάμεσα στους επιβάτες του αλιευτικού σκάφους, όμως τα θύματα αυξάνονται λεπτό με το λεπτό. Ακόμα πιο ανησυχητικές πληροφορίες αναφέρουν πως κάποιοι εκ των επιβαινόντων είχαν κλειδωθεί στα αμπάρια, όταν πλησίασε το σκάφος του Λιμενικού. Με αποτέλεσμα να υπάρχουν φόβοι πως δεν ξεκλειδώθηκαν ποτέ, ακόμα και όταν πήρε κλίση και βυθίστηκε.

Οι διασωθέντες έως τώρα είναι 104, αλλά δεν υπάρχουν ελπίδες για πολλούς περισσότερους. Στο σημείο σπεύδουν οι Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και Αλέξης Τσίπρας, ενώ αναμένονται ακόμα περισσότεροι πολιτικοί. Παραπάνω από βέβαιο είναι πως σπεύδουν κλιμάκια ΜΚΟ με εθελοντές.

Το σκάφος ξεκίνησε από την Λιβύη και κατά πάσα πιθανότητα κατευθύνονταν στην Ιταλία. Σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις χθες πριν την βύθιση -σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα- οι επιβαίνοντες αρνήθηκαν περαιτέρω συνδρομή(wtf;;;).  Αλλά παρέλαβαν εφόδια. Το αλιευτικό σκάφος πήρε κλίση και βυθίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Δυστυχώς θα σας ενημερώνουμε.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ