Συνεχίζεται η κατηφόρα του ΕΣΥ στα νησιά - Έστειλαν τραυματίες με σπασμένο πόδι και κάταγμα σπίτι τους γιατί δεν υπήρχε γιατρός!

Απίστευτη καταγγελία με το νοσοκομείο Μυκόνου να μην έχει ούτε ακτινολόγο ούτε ορθοπεδικό.

Συνεχίζεται η κατηφόρα του ΕΣΥ στα νησιά - Έστειλαν τραυματίες με σπασμένο πόδι και κάταγμα σπίτι τους γιατί δεν υπήρχε γιατρός!
ΠΡΟΒΟΛΗ

Τα όσα συμβαίνουν το φετινό Καλοκαίρι Ελληνικά νησιά είναι πραγματικά απίστευτα. Δεν μπορεί εύκολα να θυμηθεί κανείς κάποιο παρόμοιο παρατεταμένο μπαράζ σοβαρών περιστατικών όπου το Ε.Σ.Υ. αδυνατεί να εξυπηρετήσει.

Επί δυο μήνες έχουμε ακούσει για θανάτους ανθρώπων λόγω έλλειψης ασθενοφόρων, αλλά και τεράστια προβλήματα στην εξυπηρέτηση πολλών εκτάκτων. Στην τελευταία λίστα ήρθε να προστεθεί ακόμα ένα στο Μύκονο όπου αφορά έναν εργαζόμενο που έσπασε το πόδι του και έναν φίλο του που υπέστη κάταγμα και δεν μπορούσε κανείς να τους δώσει τις πρώτες βοήθειες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ενός τραυματία στο OPEN, αυτός και ο φίλος του είχανε μια πτώση με το μηχανάκι με αποτέλεσμα να χτυπήσουν στο αριστερό τους πόδι και οι δυο.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του νησιού όπου οι δυο γιατροί που ήταν εκεί τους ανέφεραν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι καθώς εκεί δεν υπάρχουν ούτε ορθοπεδικοί ούτε ακτινολόγοι. Το αποτέλεσμα φυσικά ήταν οι τραυματίες να απευθυνθούν σε ιδιώτη γιατρό ώστε να μπορέσουν να δεχθούν τις πρώτες βοήθειες.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο 20χρονος τραυματίας:

«Εγώ με τον φίλο μου, προχτές το βράδυ, φύγαμε σε μια στροφή με το μηχανάκι που είχε χώματα και χτυπήσαμε και οι δυο μας στο αριστερό πόδι. Πήραμε τα παιδιά εκείνη τη στιγμή, όλους τους συγκατοίκους μας και πήγαμε στο νοσοκομείο.

Bρέθηκαν να είναι παρόντες μόνο 2 γιατροί, που ήταν μάλλον για την εφημερία, που μας είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα εκείνη τη στιγμή γιατί δεν είχανε ούτε ακτινολόγους, ούτε ορθοπεδικούς στο νοσοκομείο. Μας είπαν ότι μπορούν να μας δέσουν το πόδι με μια απλή γάζα για να μείνει σε μια σχετική ακινησία ώστε να έρθουμε το πρωί να κάνουμε ακτινογραφίες και να μας δούνε.

O ένας έχει σπάσει το πόδι του σε δύο σημεία και εγώ απλά είχα ένα κάταγμα. Προσπάθησαν εκείνη τη στιγμή να πάρουν τηλέφωνο κάποιους ιδιωτικούς γιατρούς που δεν το σήκωνε κανένας τους, εκτός από έναν που κατάφεραν και τον βρήκαν στο τηλέφωνο και ο ίδιος τους ενημέρωσε ότι αν, γιατί δεν τους ανέφεραν κάτι για σπάσιμο, του ανέφεραν κάτι για κατάγματα, ότι σε περίπτωση κατάγματος θα χρειαστεί 1.500 – 2.000 ευρώ απλά για να βάλει τον γύψο στο πόδι. Για το σπασμένο πόδι δεν μάθαμε (πόσο κοστίζει) γιατί του είπαμε απλά να κλείσει το τηλέφωνο και ότι θα έρθουμε αύριο το πρωί.

Μας είπαν ότι δεν μπορούμε να μείνουμε εκεί, να φύγουμε και πήγαμε 9 και μισή το πρωί με το που ανοίξανε. Με το που πηγαίναμε στο νοσοκομείο μας λένε δεν έχουμε ορθοπεδικό, έχει παραιτηθεί, θα πρέπει να πάτε πάλι σε ιδιώτη και μας στείλανε σε έναν ιδιώτη. Ευτυχώς, εκείνος ήταν πάρα πολύ καλός, μας βοήθησε, βοήθησε και τον φίλο μου που είχε το σπασμένο του πόδι, το έφερε λίγο στα ίσα»

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ