Μάνδρα: Οι εργοδότες δεν άφηναν τους εργαζόμενους να φύγουν, το σωματείο είχε άλλη άποψη

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής έδρασε γρήγορα και καίρια, σε εταιρείες στις οποίες δεν άφηναν εργαζόμενους να φύγουν ή υπήρχαν καταγγελίες για παράνομη και πέρα από κάθε έννοια ασφάλειας υπερωριακή απασχόληση, την ώρα που καίγονταν το σύμπαν στην περιοχή της Μάνδρας.

Μάνδρα: Οι εργοδότες δεν άφηναν τους εργαζόμενους να φύγουν, το σωματείο είχε άλλη άποψη
ΠΡΟΒΟΛΗ

Μιλώντας με τον Πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής  Γ. Παπαδά για να επιβεβαιώσουμε την είδηση, μας διευκρίνισε πως η πληροφορία για την εταιρεία SARMED ήταν σωστή και πως η εταιρεία δεν άφηνε τους εργαζόμενους να φύγουν την ώρα που η φωτιά μπορούσε εύκολα να γυρίσει προς αυτούς και οι καπνοί ήταν αποπνικτικοί. Μάλιστα δεν άφησαν να φύγουν ούτε οι εργαζόμενοι οι οποίοι είχαν σχολάσει, οι οποίοι εν τέλει έφυγαν με παρέμβαση του Σωματείου τους.

Ο Γ. Παπαδάς μας έκανε την εξής δήλωση: «Μέσα σε αυτές τις συνθήκες που καίγονται σπίτια, η εργοδοσία σε αυτές τις εταιρείες αναγκάζει τους εργαζόμενους να παραμείνουν στις εταιρείες με κίνδυνο της ζωής τους, τόσο λόγω του καπνού για πιθανά αναπνευστικά προβλήματα, όσο και απέναντι στον κίνδυνο της ίδιας της φωτιάς».

Μάλιστα την ώρα που προσπαθούσαν από το Σωματείο να βγουν οι εργαζόμενοι από τον χώρο, ήταν τόσο αργά που η Αστυνομία είχε κλείσει σχεδόν όλους τους γύρω δρόμους, ενώ δίνονταν μάχες με τις φλόγες για να παραμείνουν έστω κάποιες δίοδοι ανοιχτοί, ώστε να διαφύγουν εργαζόμενοι από την περιοχή της Μάνδρας.

Να αναφέρουμε πως η συγκεκριμένη εταιρεία, δεν ήταν η μόνη στην οποία το Σωματείο έσπευσε να δράσει για τον απεγκλωβισμό των εργατών, από τις δυνητικά δολοφονικές αποφάσεις της κάθε εργοδοσίας. Απλά στις υπόλοιπες δεν έκατσαν να το κουβεντιάσουν.

Συντασσόμαστε μαζί με το σωματείο στην έκκληση να πάρει θέση το Υπουργείο Εργασίας και το ΣΕΠΕ για αντίστοιχα φαινόμενα και πιστεύουμε πως το κλιμάκιο του Σωματείου απάντησε με τον πιο κατάλληλο τρόπο στο ερώτημα «Τι τα θέλετε μωρέ τα σωματεία; Εδώ είμαστε μια οικογένεια!».

Και τα θέλουμε τα Σωματεία και τα χρειαζόμαστε και τα στηρίζουμε.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ