Εδώ η χώρα καίγεται και η κυβέρνηση κυνηγάει φαντάσματα

Η αστυνομία μαζί με τον δήμο και συνοδεία μπουλντόζες επιχείρησαν να εκκενώσουν την κατάληψη του Βοτανικού. Την ώρα που, χωρίς υπερβολή, η μισή χώρα έχει παραδοθεί στις φλόγες, μέλημα της κυβέρνησης είναι να εκκενωθεί μια κατάληψη χωρίς κανέναν προφανή λόγο. Αλήθεια τώρα; 

Εδώ η χώρα καίγεται και η κυβέρνηση κυνηγάει φαντάσματα
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η αυτοοργάνωση και αυτοδιαχείρηση είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της κυβέρνησης. Την κυνηγάει μανιοδώς, για να δημιουργήσει ένα νοητό εχθρό. Να έχει να λέει κάθε φορά ότι έκλεισε ακόμα ένα άνδρο παραβατικότητας και ο κυρ Παντελής να νιώθει πολύ πιο ασφαλής. 

Για την ασφάλεια των πολιτών, λοιπόν, θέλησε τώρα να εκκενώσει την κατάληψη του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου Βοτανικού Κήπου, και μάλιστα την ώρα που η χώρα δεν έχει οριακά εκκενωθεί πλήρως λόγω των πυρκαγιών που καίνε από άκρη σε άκρη. Ανεξέλεγκτες. Χωρίς καμία ελπίδα για άμεση κατάσβεση, αφού οι δυνάμεις είναι ανεπαρκείς σε σχέση με το μέγεθος της καταστροφή.

Παρότι δεν είναι η καταλληλότερη στιγμή για επίδειξη δύναμης και μετατροπή του κράτους σε αστυνομοκρατούμενo παράδεισο, αυτή η κυβέρνηση έχει μάθει να λειτουργεί μονάχα με γνώμονα την καταστολή - άλλωστε είναι και αυτό που την ενδιαφέρει περισσότερο. Πρέπει λοιπόν να δικαιολογήσει τις τόσες χιλιάδες προσλήψεις στην αστυνομία, έναντι των μηδενικών στην πυροσβεστική, για να μην φανεί ότι δεν λειτουργεί τίποτα σωστά. 

Επειδή «θέλουν να επιβάλουν μια κατάσταση εξαίρεσης και αποκλεισμού για όσους αντιστέκονται στο θύλακα της κανονικότητάς τους», η Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης της κατάληψης του Βοτανικού Κήπου Πετρούπολης, απηύθυνε κάλεσμα αλληλεγγύης με συγκέντρωση στη Στρογγυλή πλατεία Πετρούπολης.

«Γνωρίζουμε από την ιστορία ότι σε αυτές τις συνθήκες οι επιλογές είναι δύο. Ή αντιστέκεσαι ή πεθαίνεις κάθε μέρα», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων το κάλεσμα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Πριν στεγνώσει το μελάνι των εκλογικών αποτελεσμάτων το κράτος επιτίθεται με μανία στους δημόσιους χώρους. Μαζί με το πρόσχημα των πυρκαγιών και με την προσταγή της εκκένωσης καταστέλλει κάθε τι αυτόνομο και αυτοδιαχειριζόμενο αναδύεται στον δημόσιο χώρο.

Σήμερα από το πρωί το κράτος, η κυβέρνηση και ο Δήμος γκρεμίζουν το κτίριο της κατάληψης του ΕΚΧ Βοτανικού Κήπου αφαιρώντας από την κοινωνία ακόμα μία ανάσα

ελευθερίας. Θέλουν να επιβάλλουν μια κατάσταση εξαίρεσης και αποκλεισμού για όσους αντιστέκονται στο θύλακα της κανονικότητάς τούς.

Γνωρίζουμε από την ιστορία ότι σε αυτές τις συνθήκες οι επιλογές είναι δύο. Ή αντιστέκεσαι πεθαίνεις κάθε μέρα.

Καλούμε σε συγκέντρωση σήμερα Δευτέρα 24 Ιούλη στη Στρογγυλή πλατεία Πετρούπολης στις 19:30

Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης τής κατάληψης τού Βοτανικού Κήπου Πετρούπολης

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ