«Ρυάκι» είπε τον μεγαλύτερο ποταμό των Βαλκανίων ο Δημήτρης Καιρίδης ώστε να δικαιολογήσει τον φράχτη στον Έβρο! (video)

Για ακόμα μια φορά η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσπαθεί μέσω δηλώσεων των στελεχών της να μας "φτιάξει" μια διαφορετική πραγματικότητα απ' αυτήν που υπάρχει.

«Ρυάκι» είπε τον μεγαλύτερο ποταμό των Βαλκανίων ο Δημήτρης Καιρίδης ώστε να δικαιολογήσει τον φράχτη στον Έβρο! (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Στο ίδιο έργο θεατές φαίνεται πως είμαστε για ακόμη μια φορά όσον αφορά την προσπάθεια της Κυβέρνησης να μας πλάσει μια διαφορετική κατάσταση απ' αυτή που υπάρχει. Το είδαμε την περίοδο της πανδημίας όταν και πανηγυρίζαμε για τους νεκρούς που είχαμε, επαναλήφθηκε στις πυρκαγιές όταν και έφταιγε η κλιματική αλλαγή και τίποτα άλλο.

Ε, το συγκεκριμένο αφήγημα του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης φαίνεται πως θα γίνει γραμμή της Κυβέρνησης και για τον φράκτη στο Έβρο. Τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνουμε από τις δηλώσεις του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη.

Ο ίδιος μιλώντας για τον φράκτη στην κάμερα του Open, έκανε αναφορά και στον ποταμό της περιοχής, λέγοντας ότι είναι ρυάκι.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: "Στον Έβρο, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ποτάμι, είναι ένα ρυάκι ο Έβρος. Τον περνάς, το νερό είναι μέχρι τον αστράγαλο. Αυτό έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα, συν την πολυδιάσπαση της αστυνομίας σε πολλά μέτωπα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στη στεριά μπορούμε να ελέγξουμε τα πράγματα. Γι' αυτό και χτίζουμε τον φράχτη"

Αξίζει φυσικά να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο... ρυάκι, είναι ο μεγαλύτερος ποταμός των Βαλκανίων και αποτελείται από ένα Δέλτα έκτασης 200.000 στρεμμάτων με τα 15.000 να αποτελούνται από νερό.

Α και το ίδιο ρυάκι θεωρείται επίσης ως ένας απ' τους μεγαλύτερους ποταμούς στην Ευρώπη.

Βρε, μπράβο το ρυάκι...

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ