Η Εθνική Οδός έχει μετατραπεί σε μια τεράστια λίμνη (video)

Σε βίντεο που έβγαλε στην δημοσιότητα ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου φαίνεται πως η Εθνική Οδός μετά τα Τέμπη, έχει μετατραπεί σε μια τεράστια λίμνη.

Η Εθνική Οδός έχει μετατραπεί σε μια τεράστια λίμνη (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Οι εναέριες εικόνες στο ύψος των Τεμπών είναι πολύ τρομακτικές, ενώ υπάρχουν φόβοι για μεγάλη διάβρωση του οδοστρώματος.Σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, από το Μαλιακό μέχρι το Κλειδί Ημαθίας, λόγω της απίστευτης πλημμύρας στην περιοχή Γυρτώνης-Συκουρίου από την κακοκαιρία Daniel. 
Σύμφωνα με την εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου που διαχειρίζεται την Εθνική Οδό σε αυτά τα σημεία, η κυκλοφορία είναι εφικτή στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Λεπτοκαρυά και από κόμβο Νίκαιας Λάρισας έως Αθήνα και το αντίστροφο. Πλέον για να δοθεί ο αυτοκινητόδρομος στην κυκλοφορία  πρέπει να πραγματοποιηθεί έλεγχος ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος των ζημιών και της διάβρωσης που μπορεί να έχουν προκαλέσει τα συσσωρευμένα ύδατα.

Την δεδομένη στιγμή το Αθήνα-Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει μόνο ως εξής:

Ο Χρ. Σταίκούρας υπουργός Μεταφορών και Υποδομών σχολίασε σχετικά «Στο σιδηροδρομικό δίκτυο έχουμε εκτεταμένες ζημιές σε ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, σε υποδομές, στην επιδομή και σε γέφυρες. Αυτό σημαίνει ότι το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη δεν είναι εύκολο να αποκατασταθεί πλήρως τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Μέχρι τον Δομοκό, πιθανότατα, θα συνεχίσει να υφίσταται δρομολόγιο. Από τη Λάρισα και μετά μπορεί να γίνεται και χρήση λεωφορείων, αλλά παρατηρούνται εκτεταμένες ζημιές. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν για καταστροφές και σε 30 ισόπεδους κόμβους».

Σύμφωνα με κυβερνητικές διαρροές η διαδρομή Αθήνα Θεσσαλονίκη θα αποκατασταθεί σε δύο ημέρες κάτι που αντικειμενικά από τα πάνω δεδομένα δεν φαίνεται εφικτό.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ