Λάρισα: Απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας και στη σημερινή διαδήλωση (videos)

Ακόμη μια μέρα βίας και καταστολής. Ακόμα μια μέρα που καμία αστυνομία δεν προστάτεψε κανέναν πολίτη. Ακόμα μια μέρα και η καταστολή θα γίνει ρουτίνα.

Λάρισα: Απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας και στη σημερινή διαδήλωση (videos)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ακόμη μια μέρα έντασης, ξύλου και χημικών στην Λάρισα, καθώς η αστυνομία με βία προσπάθησε να απωθήσει κόσμο που βρίσκονταν συγκεντρωμένος, προκειμένου να διαδηλώσει για την διαχείρηση των πλημμυρών.

Τα επεισόδια έλαβαν χώρα σε κεντρικό σημείο της πόλης, το οποίο εκείνη την στιγμή ήταν γεμάτο με κόσμο. 

Σε βίντεο που κυκλοφορούν στα social media φαίνεται καθαρά η συμπλοκή μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, με τους δεύτερους να χτυπάνε αναίτια ανθρώπους, οι οποίοι θα μπορούσε να ήταν απλώς περαστικοί από το σημείο. Μάλιστα σε κάποιο σημείο φαίνεται πως ένας από τους αστυνομικούς των ΜΑΤ χτυπά έναν άνδρα με το γκλοπ στον αυχένα.

Η αστυνομική βία είναι η απάντηση σε όλα. Γιατί δεν αρκεί να φοβάσαι για την ζωή σου, όταν το σπίτι σου έχει βυθιστεί στις λάσπες και δεν έχεις νερό και τροφή. Πρέπει να σου καλλιεργήσουν έναν μόνιμο φόβο. Τον φόβο ότι όποιος τολμήσει να διεκδικήσει τα δικαιώματα του, θα τιμωρηθεί. Όποιος σηκώσει το κεφάλι, θα κοπεί.

Υπενθυμίζεται ότι, την Κυριακή 10/09, βίντεο που δημοσιεύθηκε στα social media, κατέγραψε διαλόγους μεταξύ αστυνομικών, έξω από την περιφέρεια Θεσσαλίας, στη Λάρισα, όπου ένας εξ αυτών ενημερώνει τους υπόλοιπους για τον τρόπο δράσης τους.

Στο βίντεο ακουγόταν η σαφής οδηγία:

«Θα μπούμε μες στον κόσμο! Θα σπάσουν αυτοί. Και τίποτα να μην πέσει, ξύλο θα πέσει. Θα μπούμε μέσα στον κόσμο, εντάξει;». 

 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ