Πετράλωνα: Τραυματίστηκαν τρία παιδιά από πτώση σοβάδων σε Δημοτικό Σχολείο (Εικόνες)

Ακατάλληλο το σχολείο λόγω κακής κτιριακής κατάστασης, παρ' όλα αυτά προτεραιότητα του Δήμου είναι ο Μεγάλος Περίπατος και οι αναπλάσεις.

Πετράλωνα: Τραυματίστηκαν τρία παιδιά από πτώση σοβάδων σε Δημοτικό Σχολείο (Εικόνες)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σοβαρότατο περιστατικό έλαβε χώρα στο 149ο δημοτικό σχολείο Αθήνας, καθώς το πρωί της Παρασκευής (15/09), τρία παιδιά τραυματίστηκαν σε στεγασμένο χώρο του προαυλίου, όταν έπεσαν σοβάδες κυριολεκτικά πάνω στα κεφάλια τους.

Το περιστατικό συνέβη στη διάρκεια του δευτέρου διαλείμματος, με αποτέλεσμα η διεύθυνση του σχολείου ενημέρωσε τους γονείς για να παραλάβουν τα παιδιά, το οποία βρέθηκαν σε κατάσταση σοκ.

Το συγκεκριμένο σχολείο, επί δεκαετίες έχει αποφασιστεί η ανάγκη μετεγκατάστασής του, ωστόσο παραμένει ακόμη στο προβληματικό κτίριο ως σήμερα.

Όπως αναφέρει ο 902, το κτίριο στο οποίο θα μεταφερόταν το σχολείο είχε αποφασιστεί να απαλλοτριωθεί από το 2002, όμως ακολούθησε προσφυγή δικαιούχων, οι οποίοι κέρδισαν την υπόθεση το 2008. Ωστόσο, εδώ και πέντε χρόνια δεν έχει βρεθεί λύση και το σχολείο εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά, με την ελπίδα να μην συμβούν τα χειρότερα. 

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Ζαχαριάδης αναφέροντας ο δήμος Αθηναίων είναι ανάγκη να «ανακαθορίσει τις προτεραιότητές του από έργα βιτρίνας».

«Η κακή κτιριακή κατάσταση του σχολείου είναι γνωστή εδώ και καιρό», τονίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και το περιστατικό «επιβεβαιώνει την κακή κατάσταση των σχολικών υποδομών της Αθήνας».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ